// Zorg algemeen

overslagen

Goedemorgen,

Ik heb hier eerder vragen gestelt en wil graag nog een paar antwoorden. Ik heb inmiddels een 48 uurs registratie gehad met een holter. Er waren rond de 365 vetriculaire overslagen te zien en een 30 stuks uit de boezems.

Voor mijn cardioloog geen reden tot verontrusting. 

Neemt niet weg dat ik me hier wel erg onrustig bij voel en me er wel druk over maak. Er zijn dagen bij dat de overslagen te handelen zijn en er zijn dagen dat ik er wel een stuk of 8 achter elkaar heb (in 1 minuut)  en dat uren lang. 

Op dit moment bepaalt het zeker mijn kwaliteit van leven en beheerst het mijn stemming. Ik weet dat dit niets positiefs bijdraagt maar het lukt me niet om hier heel relaxed mee om te gaan.

De cardioloog heeft gesproken over flecainide maar heeft ook gezegd dat dit veel bijwerkingen kan geven en dat het hartritme hier ook negatief door  beinvloed kan worden. (heb ook een verlengde QTtijd maar bij genetisch onderzoek geen afwijking gevonden).

Kortom, maak me ernstig zorgen over het aantal overslagen die op sommige uren zo nadrukkelijk en flink aanwezig zijn. Daarbij weet ik niet goed of ik de overstap moet maken van bisoprolol naar flecainide. 

Misschien toch een second opinion overwegen? En waar ben ik dan goed op mijn plaats?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    365 ventriculaire overslagen in 48 uur is echt geen abnormaal aantal. Het hart is geen Zwitsers uurwerk en elk hart maakt overslagen.Het is erg vervelend dat u er zich zoveel zorgen over maakt, maar puur medisch is daar geen enkele reden voor.U heeft de pech dat u ze voelt. Ablatie is bij zo weinig overslagen niet mogelijk. Ablatie is pas mogelijk bij meer dan 5000 overslagen per 24 uur.Ik zou zeggen dat de eerste stap is dat u probeert de cyclus van angst-overslage voelen-nog meer angst-nog meer overslagen, te doorbreken. In mijn ervaring is dat de enige, zinvolle weg, waarbij mogelijk schadelijke overbehandeling ook wordt voorkomen.Vele wegen leiden naar Rome. Sommige mensen hebben een psycholoog nodig, bij anderen gaat het vanzelf. Op de website komt dit onderwerp heel veel voor. Mogelijk kunnen andere mensen hun ervaringen delen, en dan vooral hoe ze er mee om zijn gegaan, als het er zo weinig zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy