// Zorg algemeen

Overslagen 2 maanden na ablatie

Geachte heer/mevrouw,

Ongeveer 2 maanden geleden heb ik een pvi ablatie gehad tegen lone aanvalsgewijs AF. Ablatie was geslaagd volgens de cardioloog. Voor de ablatie had ik af en toe wel eens een overslag maar storend was dit niet. Direct na de ablatie was het wat onrustig (was ik voor gewaarschuwd) maar na een week of 4 waren er geen overlagen meer, in ieder geval ik voelde ze niet. Zeker is dat ik mij heel goed voelde en vertrouwen had in de toekomst. 

Echter sinds een week zijn het er hinderlijk veel. Geen salvo's maar een enkele overslag  en dan een paar minuten niets en dan weer een. Vooral ' s nachts is het heel storend en slaap daardoor slecht. Ook houdt het me weer veel bezig. Ik slik nog dezelfde medicijnenen als voorheen (verapamil en flacainide). 

Wat kunnen die overlagen betekenen en is het te verwachten dat het nog beter wordt?Of slechter als ik straks met de medicijnen ga stoppen.

Ik ben benieuwd naar uw antwoord

met dank

jacco

 

 

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • W J avatar
    Hoogstwaarschijnlijk betekenen de overslagen niets, en zijn ze niet gerelateerd aan de ablatie. Met een Holter kan beoordeeld worden of het overslagen uit de boezem of de kamer zijn. Overslagen uit de boezem kunnen theoretisch nog wel een gevolg zijn van de littekens van de ablatie, en kunnen dan nog verdwijnen. Dit valt vooraf echter niet te voorspellen. Het is mogelijk dat overslagen toenemen als ritmemedicijnen worden afgebouwd, dat moet echter geen reden zijn om dat niet te proberen als het boezemfibrilleren wegblijft.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy