// Zorg algemeen

Overslagen

Beste cardiologen,Mijn man zit thuis met een gecompliceerde beenbreuk en zit met zijn been omhoog.Sinds vorige week heeft hij last van overslagen die hij ineens voelt. De situatie met zijn been levert door verschillende complicaties nogal onrust op maar mijn vraag is of zijn zithouding en de stress invloed kunnen hebben op de overslagen?Ivm AF heeft mijn man al heel vaak een ecg gehad en ook afgelopen weekend is er eentje gemaakt omdat hij zelf niet zeker wist of het overslagen waren of AF. De ecg gaf een normaal ritme weer en geen afwijkingen. Verder heeft het AF geen andere oorzaak.Buiten deze situatie om met zijn been zeg maar voelt hii zelden overslagen. Zijn deze er dan niet of voelt hij ze niet? We hebben er in ieder geval nog nooit iets over gehoord op voorgaande ecg's.Mijn vraag is nu of de overslagen kunnen samenhangen met de huidige situatie waar hij in zit en of er verder onderzoek nodig is en of de overslagen gevaarlijk zijn? Dank alvast.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • C H avatar
    Iedereen heeft overslagen, echter het aantal overslagen varieert tussen de een en de ander, datzelfde geldt voor de hinder: sommigen voelen ze wel, anderen niet. Helaas hebben veel mensen klachten van hartoverslagen, gelukkig zijn ze in de regel ongevaarlijk. Het is normaal dat overslagen in periodes meer of minder voorkomen. Ze kunnen uitgelokt worden door onder andere stress, slaapgebrek, koffie of alcohol, maar dit hoeft niet. Houding heeft geen effect op het aantal overslagen, wel is het zo dat ze in sommige houdingen beter gevoeld kunnen worden. Om uw vragen dus te beantwoorden: stress kan zeker bijdragen aan het aantal hartoverslagen, en de houding zou ertoe kunnen leiden dat hij deze beter voelt. Het kan zijn dat de frequentie van overslagen op een ander moment minder is, waardoor deze niet op een ecg zijn vastgelegd (het ecg is maar een momentopname).Als uw man (wer de stress wat minder is) veel klachten blijft houden, zou door middel van een holter kunnen worden gekeken naar waar de overslagen vandaan komen (hartboezem of hartkamer) en hoeveel overslagen hij heeft (als dit er meer dan duizenden per dag zijn, kan een ablatie een optie zijn).U spreekt ook over boezemfibrilleren (AF). Dit kan ook uitgelokt worden door emotie/stress. Weet u zeker dat de klachten die uw man erv overslagen zijn, of zouden dit ook korte perioden van boezemfibrilleren kunnen zijn? Ook hier geldt: als er twijfel bestaat wat het is (boezemfibrilleren of overslagen), zou een holter uitsluitsel kunnen bieden. In geval van boezemfibrilleren zou verandering/ophoging van medicatie een verbetering van klachten kunnen geven.Er is al veel over overslagen geschreven en gevraagd op deze website (zowel op het forum als bij vraag het ons), ik raad u aan daar eens naar te kijken. Hopelijk stelt dit u verder gerust.Veel succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy