// Zorg algemeen

overslagen

Als ik smorgens wakker word voel ik geen overslagen, maar zodra ik opsta dan slaat mijn hart over. Van een normale slag dan een bonk dan een normale dan een bonk…de hele tijd. Zodra ik ga zitten zakt het weer af. Ga ik weer wat doen dan komt het weer.
Ik neem dan een propanolol, dan zakt het af en savonds komt het weer. In rust nergens last van.
Alle onderzoeken heb ik al gehad (echo, fietstest, holter, bloedonderzoek), de cardio zegt dat het niet gevaarlijk is, maar toen had ik het nog niet zo als nu.
Hoe kan het dat het eerst een half jaar weg is en nu weer volop aanwezig???
(Ik ben een vrouw van 42)

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

  • L D avatar
    Mooi dat dit advies heeft geholpen. Ik kan het echter chemisch op dit moment niet verklaren. Wat er dus gebeurt door die smaakstoffen weet ik op dit moment niet; het is een ervaringsfeit.Maar, uw vraag is terecht en interessnat. Ik ga kijken of ik meer te weten kan komen over dit onderwerp. Zal niet makkelijk zijn, want de eerste pogingen gaven nog geen opheldering.

    0
  • M J avatar
    Ik zou graag eens de mening weten van de cardiologen hieromtrent? Als patiënt probeer je altijd te zoeken naar een oorzaak... Misschien zoeken we het te ver en zien we een link waar ze geen is...?

    0
  • R B avatar
    Ik herken heel sterk de relatie smaakversterkers (E621 enz.) en extrasystolen. Voor mijzelf is dit een absoluut feit. Het vreemde is dat wer je je verdiept in deze vervelende bijwerking er eigenlijk geen wetenschappelijk bewijs te vinden is. Bij een echte E621 belasting heb ik niet alleen last van extrasystolen maar ook pijn in mijn nek, slapeloosheid en het gevoel verhoging te hebben. Heel vervelend, temeer omdat fabrikanten van levensmiddelen enorm hun best doen om E621 anders te noemen. Oppassen dus en een echt goed onafhankelijk onderzoek zou heel welkom zijn.

    0
  • M J avatar
    Als ruime ervaringsdeskundige in Extrasystolen wil ik onderstaande toch eens meegeven.Ook ik heb zo'n 2 jaar gesukkeld met deze "rot"-overslagen. Ze varieerden van 20 per dag tot 10 per week. Ik heb alles gelaten wat ermee kon te maken hebben: chocolade, koffie, thee, alcohol,stress enz... Dan minderden ze enkele maanden tot 1 overslag per dag. Maar ze waren wel nog duidelijk aanwezig. Tot ik enkele maanden gelezen in een antwoord van Dr las dat smaakzouten ook overslagen konden uitlokken. Met name E621. Ik herinnerde dat mijn toenmalige cardioloog er 2 jaar geleden ook iets over vermelde, maar alles kwam te vlug op mij af waardoor ik er geen aandacht aan besteedde. Toen ik dit aanke bij huisarts had hij er nog nooit van gehoord. Hoedanook heb ik alles gelaten waar E621 in zat, en guess what.. De overslag waren van dag op dag volledig verdwenen. Sinds die dag (3 maanden geleden) heb ik geen enkele overslag meer gevoeld. Ook het "gejaagde" gevoel waar ik soms last van had na een maaltijd is sindsdien verdwenen. Toeval? misschien. Maar voor mij lijkt dit de oplossing. Ondertussen eet ik wel weer normaal, enkel caffeïne mijd ik nog.

    0
  • A M avatar
    Ja, dat is vaak vervelend bij extrasystolen: zo lijken ze weg te zijn en enige tijd later voel je ze weer. Die enorme variatie is bekend. Soms hangt die samen met alcohol, slecht slapen maar ook hormonale invloeden zijn bekend. Meestal weten we echter gewoon niet wat de variatie veroorzaakt. Als er geen klachten zijn is behandeling meestal niet nodig. Als die er wel zijn is de behandeling gericht op die klachten.Omdat medicatie vaak niet werkt of ongewenst is, is de laatste jaren catheterablatie naar voren gekomen als een veilige en effectieve behandeling. Maar meestal leren mensen er na geruststelling goed mee omgaan. Als desondanks klachten blijven bestaan is catheterablatie zeker te overwegen

    0

Je moet Inloggen om te reageren