// Zorg algemeen

Overslag en naar gevoel na ablatiebehandeling WPW

Goedemorgen,Op 5 januari jl. is bij mij een Elektrofysiologisch onderzoek uitgevoerd met vervolgens een ablatie.Het bleek een WPW te zijn in de linkerboezem. De behandeling heeft totaal 2 uur geduurd.Volgens Dr. en zijn team van het Catharina Ziekenhuis is de behandeling succesvol verlopen en het probleem van hartritmestoornis verholpen. Daar ben ik heel blij mee!Echter sinds de behandeling slaat mijn hart nu vaak over. Daar heb ik voorheen nooit last van gehad.Overdag merk je dat niet zo, maar als je in bed ligt dan is het heel akelig. Mijn hart voelt rommelig en het lijkt of er stoom doorheen gaat net als tijdens de behandeling met het opwekken/op hol brengen van het hartritme. Dan volgt er een overslag. En soms voel ik mijn pols nauwelijks. Heel onprettig.Voorheen schoot de hartklopping er als het ware in. De hartslag versnelde maar stopte ook weer vanzelf.Nu voelt het anders en is dat nare gevoel er vrijwel permanent.Echte hartkloppingen heb ik niet meer gehad sinds 5 januari.Is het gevoel dat ik omschrijf normaal, of moet ik me zorgen maken?Heb vanochtend telefonisch contact gehad met de poli cardiologie en er werd gezegd dat dit een reactie kan zijn op de behandeling en dat ik het even moet aankijken de komende week.Mijn vervolgafspraak is op 10 maart gepland.Hartelijk dank!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • D d avatar
    Fijn en hartelijk dank voor de snelle reactie !

    0
  • L D avatar
    Ik hoor heel vaak dat na het soort ablatie-behandeling die u gehad heeft, er tijdelijk meer overslagen gevoeld worden. Voorheen konden deze overslagen de ritmestoornis in gang zetten, waardoor uw lichaam dan ook wat heftiger op de overslagen kan reageren.Ieder mens heeft overslagen. Waarom u er nu meer voelt vind ik moeilijk te verklaren. Het hoeft niet te betekenen dat u er ook meer heeft. Vaak voel je ze helemaal niet. Het zou kunnen zijn dat door alles wat er gebeurt is u wat meer betrokken bent bij uw hartslag. Heel soms zouden de verse ablatie littekentjes ook overslagen kunnen uitlokken, maar dat blijft een punt van discussie.In ieder geval moet u zich helemaal geen zorgen maken; het zal vanzelf verdwijnen in mijn (ruime) ervaring. Het is ook geheel ongevaarlijk.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy