// Zorg algemeen

overgewicht en ablatie

Ik word doorverwezen naar een ziekenhuis om te kijken of een ablatie mij kan helpen. Kan overgewicht een reden zijn om geen ablatie toe te passen? Door de klachten en de medicatie is het moeilijk om af te vallen.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • W J avatar
    ,Dank je wel voor je vraag, het is namelijk een heel belangrijke vraag. Het is wel van belang te weten voor welke ritmestoornis een ablatie wordt overwogen. Voor elke vorm van ablatie geeft ernstig overgewicht een wat hogere kans op problemen met verkrijgen van een goede toegang in het bloedvat in de lies, met een hogere kans op bloedingscomplicaties nadien. Daarnaast geeft overgewicht ook meer stralingsbelasting voor de patient en de cardioloog tijdens de procedure. Technisch is dat echter niet onoverkomelijk. Bij boezemfibrilleren draagt overgewicht echter ook duidelijk bij aan het optreden van de ritmestoornis, en is de succeskans van een ablatie bij overgewicht daardoor ook beperkter. Sterker nog, er komen steeds meer gegevens dat gewichtsreductie in veel gevallen net zo succesvol is in het behandelen van boezemfibrilleren als een ablatie, maar soms is het beide nodig. Ik denk dat het goed is een gesprek aan te gaan met een ablerende cardioloog die voor jouw specifieke situatie het best een risico- en succeskans van een ablatie kan inschatten. Heel veel sterkte en succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy