// Zorg algemeen

Opnieuw kranssalgaders dichtgeslibt

In juni dit jaar ben ik opnieuw gedotterd en wederom zijn er 2 stents geplaatst op een plek die 17 jaar gelden al van 2 stents was voorzien. Het was een langdurige operatie waarbij via de pols en de lies de oude stents weer open gemaakt zijn en nieuwe ingebracht. Dit is in de linker kransslagaderader.

Bij deze operatie kwam aan het licht dat er in mijn rechter kransslagader ook weer vernauwingen zijn, dit maal niet in de stents van 10 jaar geleden maar verder in de ader op een moeilijk berijkbare plaats.

Het schijnt dat ik zelf een soort van bypass heb gemaakt van mijn linker ader naar mijn rechter ader en daar mijn linker ader nogal dominant is heb ik nog geen last van de vernauwingen in mijn rechter kranssalgader.

Op dit moment aan de Brillinta, Norvasc en Ezetrol bovenop de Cardiprin, Micardis, Rosuvastatin die ik al 17 jaar slik. Een LDL van 0,9.

Toch maak ik me zorgen over mijn rechter kransslagader, ik vraag ik me af wat ik nog meer kan doen om te voorkomen dat deze toch ook weer dichtslibt. Zijn er medicijnen die toch wat aan de verkalking kunnen doen?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Een duidelijke beschrijving van uw situatie!.Als een sterk vernauwde of zelfs afgesloten kransslagader van bloed wordt voozien via zogenaamde natuurlijke omleidingen en er zijn geen klachten, dan is er sprake van een stabiele situatie. Behoudens niet roken, veel bewegen, uw medicatie goed nemen is er verder niet veel te verbeteren. Een medicijn dat vaten minder vernauwd maakt bestaat helaas (nog) niet.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy