// Zorg algemeen

Opgezette "harde" buik bij inspanning na hartoperatie

Goedenavond,

4 febr jl ben ik geopereerd. Nwe aortaklep, mitralis gerepareerd en een bypass. Ben nu aan het revalideren maar heb bij inspanning last van mijn buik, maagstreek. Buik is opgezet en voelt hard zodat ik moet stoppen met bewegen. Mijn cardioloog heeft er geen verklaring voor. Herkent iemand dit? Wie kan het hopelijk wel verklaren? Het houdt mij helaas zo tegen in mijn conditie-opbouw.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • G v avatar
  Heb ook zo iets. Bij het wandelen na verloop van tijd last van mijn maag. Bij fitness geen last.Lijkt dan wel of ik duizelig wordt. Even stilstaan en rusten dan trekt het weg. Weet ook niet wat ik ermee aan moet. Erg lastig

  0
 • N N avatar
  Herkenbaar. Mijn tricuspidalisklep is vervangen in juli 2015. Sindsdien is mijn bovenbuik dikker, het lijkt inderdaad alsof de spieren verslapt zijn.

  0
 • J t avatar
  meneer/mevrouw,Echt vervelend dat u hier zoveel last van heeft na de grote hartoperatie. Ik kan het moeilijk verklaren en snap dat uw cardioloog hier geen antwoord op heeft. Mogelijk zou het te maken kunnen hebben met het litteken van uw borst. Om bij het hart te kunnen komen wordt het borstbeen doorgezaagd maar ook het bovenste deel van de buikspieren voor een klein stukje gekliefd. Dit wordt naderhand weer vastgezet met hechtingen maar dat zou nog best klachten kunnen geven tijdens het aanspn van de buikspieren. Het opgeblazen gevoel kan ik alleen maar verklaren doordat er van binnen uit (maag en/of darmen) teveel lucht zit met als reactie het hard worden van de buik. Een maagpilletje zou mogelijk verlichting kunnen geven. De wond zal in de loop van de tijd moeten en de klachten moeten dan ook minder worden.Veel sterkte van ,

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy