// Zorg algemeen

Opgeblazen gevoel in maag na het eten

Sinds vorige week heeft mijn cardioloog na onderzoek ( fietstest en CT scan ) vastgesteld dat de kransslagaders verkalking vertonen. Ik kreeg daar medicijnen voor, maar daarnaast heb ik al 4 maanden regelmatig last van een opgeblazen gevoel van mijn maag. Soms na het eten van 1 boterham, of kleine warme maaltijd. De ene keer gaat het 3 dagen goed, maar dan is het er opeens weer. Dit begon dus al voordat ik de b├Ętablokkers, de bloedverdunners en de cholesterolverlagers slikte.Wat heeft het met de angina pectoris te maken ?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A d avatar
    kan iemand mij vertellen of hart overslag ,door mijn maag klachten kunnen komen .ik voel mij dan heel naar er na ,en mijn bloeddruk is nu 139 - 59 wel laag he die onder druk de cardioloog zegt kan geen kwaad maar waarom voel ik mij zo naar en moe

    0
  • P T avatar
    Je geeft een duidelijke beschrijving van de onderzoeken die bij je zijn verricht en de klachten die je hebt.De onderzoeken (CT-scan en fietstest) die bij je zijn verricht, worden geregeld gebruikt bij mensen die op de polikliniek cardiologie komen met klachten die mogelijk passen bij zuurstoftekort van het hart ten gevolge van 1 of meerdere vernauwingen in de kransslagaders (zie ook de rubriek op deze site: 'AANDOENINGEN VAN DE KRANSSLAGADEREN'). Een voorbeeld van typische klachten is drukkende pijn op de borst of in de linker arm bij inspanning, die in rust weer verdwijnt. Maar er zijn ook legio voorbeelden van minder typische klachten. Dat maakt het soms lastig om alleen op basis van de klachten een diagnose te stellen. En daarom zijn aanvullende onderzoek zoals jij hebt gehad vaak nodig. Als ik je goed begrijp is er kalk aangetroffen in de kransslagaders met de CT-scan. Dat wil niet altijd zeggen dat er ook (belangrijke) vernauwingen aanwezig zijn in je kransslagaders. Om daar meer informatie over te verkrijgen kan een cardioloog een inspanningstest doen (zoals een fietstest). Als er bij een fietstest geen klachten optreden en er worden op de tijdens de fietstest gemaakte hartfilmpjes geen afwijkingen gezien, is de kans op vernauwingen in de kransslagaders klein. Ik weet niet hoe de uitslag van je fietstest was, maar ik hoop voor je dat deze goed was.De klachten die je beschrijft zijn niet echt typisch voor vernauwing van de kransslagaders en het is dus ook geen typische beschrijving van 'angina pectoris'. Angina pectoris is de medische term voor druk of pijn op de borst. Of je klachten gerelateerd zijn aan de kransslagaders kan bijvoorbeeld uitgezocht worden met een inspanningstest zoals je die gehad hebt. De uitslag van je fietstest is in deze dus erg belangrijk. Mocht je eigen cardioloog naar aanleiding van de onderzoeken geen relatie zien tussen de klachten en je hart, dan raad ik je aan om samen met je huisarts naar een mogelijke andere oorzaak voor de door jou beschreven klachten te zoeken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren