// Zorg algemeen

Operatie verwijderen littekenweefsel

boezemfibrileren sinds 1995..3 x ablatie gehad.Geen gewenst resultaat.Afgelopen 2 weekends 2 x cadioversie i.v.m.boezemfibrilatie.Mijn behandelend arts stelt nu voor nog een operatie voor het verwijderen littekenweefsel,echter de aanwezige arts bij de laatste cadioversie deelde mij mee dat deze voorgestelde operatie zeer zeker geen garantie van slagen zal geven.Is het nu verstandig om toch deze operatie te ondergaan of zal ik de andere voorgestelde optie nl. een pacemaker, aan mijn behandelend arts alsnog voorstellen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Om uw vraag voor u zelf specifiek te kunnen beantwoorden heb ik meer informatie nodig, en dat moet ook in een direct gesprek doorgenomen worden.Echter, ik kan u natuurlijk wel algemene informatie geven.Ten eerste, het is vervelend dat u tegenstrijdige informatie van deze twee cardiologen krijgt; dat zou niet zo moeten zijn. In het algemeen kan uw behandelend arts het beoordelen wat de behandeling is, omdat hij/zij u het kent.Ten tweede, ik denk dat u doelt op een chirurgische behandeling van boezemfibrilleren, waarbij via kleine sneetjes in de borst, met camera's, aan de buitenkant van het hart een behandeling wordt gedaan. Deze techniek is nog niet zo lang geleden ontwikkeld maar de resultaten van deze ingreep zijn zeer veel belovend. Wel is belangrijk dat het gebeurt in een ziekenhuis waar hier veel ervaring mee is. Nogmaals, of het voor u specifiek geschikt is, is goed te beantwoorden, maar niet nu door mij, omdat ik daarvoor meer gegevens nodig heb. Iemand is niet geschikt voor de operatie als er al een eerdere hart-operatie is geweest, of als er ernstig overgewicht is, of als iemand zeer oud is.Een pacemaker is ook een optie, maar dit is een behandeling die wij pas geven als er echt geen andere mogelijkheden zijn, of als iemand niet geschikt is voor de operatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy