// Zorg algemeen

Operatie Hartoortje

Heel graag zou ik willen weten welke technieken er in 2011 beschikbaar waren om het linker hartoortje af te sluiten tijdens een openhartoperatie (klepoperatie).

Zou iemand mij hierbij kunnen helpen?

Met vriendelijke groet


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • K B avatar
    Geachte Dr. Heel hartelijk dank voor uw antwoord. Ik heb eens in een programma op de tv gehoord dat het heel moeilijk is om de hartwand te hechten. Kan een dergelijke hechting ook weer losgaan? Ook las ik op internet dat tegenwoordig het hartoortje wordt afgesloten met een zogenaamde Watchman. Werd in 2011 of later deze techniek ook toegepast tijdens een openhartoperatie. Weet u ook de resultaten hiervan.

    0
  • J t avatar
    meneer,De techniek toen bestond uit het afklemmen van het hartoortje en daarna overhechten, waarna de klem afgenomen kan worden. Een andere techniek (die ik zelf ook wel heb gebruikt) is om het hartoortje met een zogenaamde stapler (2 maal 3 rijen nietjes en een mesje in het midden, geplaatst in een soort nietmachien... zie https://www.ethicon.com/na/products/surgical-stapling/endocutters/echelon-flex-powered-vascular-stapler) te verwijderen. , hartlong chirurg Eindhoven

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy