// Zorg algemeen

Operatie hartklep en aorta

Ik ben 72 jaar, ik heb een vernauwde lekkende mitralis aortaklep met maar 2 cusp .Mijn aorta heeft een doorsnede van 53 mmEr zal een operatie volgenMijn vraag:Hebben heftige opvliegers( tijdelijk hoge bloeddruk op dat moment) invloed op het sneller verwijden van de aorta?Van 1997 tot 2011 van 41 naar 49 mmDe laatste 2 jaar nu ik gestopt ben met Livial en weer heftige opvliegers heb is is er 4 mm bijgekomen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    De aortaklep bevindt zich tussen het hart en de grote lichaamsslagader (aorta). Deze klep is dus als het ware de 'uitlaatklep' van het hart.Als ik het goed begrijp bestaat uw aortaklep dus niet uit 3 klepblaadjes, zoals normaal, maar uit twee klepblaadjes. Dat wordt een bicuspide (of tweeslippige) aortaklep genoemd. Als je een tweeslippige aortaklep hebt, is er sowieso sprake van een verhoogd risico op verwijding van de grote lichaamsslagader (aorta). Ook is duidelijk dat een te hoge bloeddruk gerelateerd is aan een (snellere) verwijding van de aorta. Dit betreft met name een continu verhoogde bloeddruk. Of een af en toe te hoge bloeddruk gerelateerd is aan snellere verwijding van de aorta?; dat is naar mijn weten nooit aangetoond, maar ook nooit uitgesloten.Aangezien de doorsnede van uw aorta inmiddels 53mm betreft en u een tweeslippige aortaklep heeft, is er in principe een indicatie tot operatie. Zoals u al aangeeft is de beslissing tot operatie bij u al genomen. Een grote, en voor u belangrijke operatie. Ik wens u veel succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy