// Zorg algemeen

openhart operatie mama

Hallo ,

Mijn mama heeft in september 2017 een openhartoperatie gehad met 3 bypassen. Ze was toen 63 jaar. ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en eigenlijk is mijn mama er alleen maar op achteruit gegaan. Ze heeft na haar operatie last gekregen van een stuwende ader of vene in haar hals en een enorme pijn op haar borst. Daar zijn verdere onderzoeken gebeurd maar werd niets gevonden wat die stuwened en pijnlijke ader kon zijn . Ook de druk en pijn in haar borst is ondragenlijk en ze is ook erg kortademig geworden. Mijn mama is altijd een heel actieve en hardwerkende vrouw geweest maar nu kan ze bijna niets meer. bij de minste inspanning is ze dadelijk uitgeput. ze kan niet meer normaal eeen bed opmaken zonder buiten adem te zijn of gewoon een klein stukje wat sneller doorstappen. ze recupereert wel terug snel. We zijn al meer als een jaar van de ene naar de andere dokter aan het lopen maar niemand weet wat het is of waar te gaan zoeken.Mijn maam slikt ook pijnstillers tramadol wat ze probeert te beperken tot 1 a2 per dag anders hoeft ze haar bed bed niet uit te komen. en dat terwijl mijn mama alees behalve iemand is wat klaagt. Ze zegt ook dat ze zich voelt achteruit gaan en niet meer lang te leven heeft . Ik ben echt ten einde raad!! Ik leef constant in angst dat er wat met haar is als ik haar bijvoorbeeld niet kan bereiken. We weten echt niet meer waar te zoeken en het lijkt ook alsof ze niet aux serieux wordt genomen omdat ze aan haar hart niets abnormaal zien. Maar ik zie mijn mama ook achteruit gaan dus please is er iemnad wat dit herkent of weet waar we nog kunnen gaan zoeken????? 

een ongeruste dochter die haar mama niet kwijt wil!!!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Tsjee,dat is een heftig verhaal zeg. Ik kan me voorstellen dat u ten einde raad bent.Het komt wel eens voor dat mensen na een ingrijpende behandeling als een openhartoperatie of anderszins grote operatie qua kwaliteit van leven niet vooruit gaan, maar zo heftig als bij uw moeder heb ik nog niet meegemaakt.Als dokter proberen we uiteraard altijd ons best te doen om erachter te komen wat de mogelijke oorzaak kan zijn. Ik begrijp dat er bij uw moeder al onderzoek van het hart heeft plaatsgevonden en ik begrijp ook dat uw vetrouwen aan het afnemen is.Ik adviseer patienten en familie in lastige situaties als deze vaak om:- de huisarts bij de problematiek te betrekken. Vaak zijn er namelijk veel artsen uit het ziekenhuis bij betrokken, maar het is goed als 1 arts het medische overzicht houdt.- een tweede mening te vragen op specialistisch gebied (via de huisarts of eigen cardioloog)- samen met huisarts en soms andere specialisten ook naar andere mogelijke oorzaken te zoeken die buiten het hart gelegen zijnMisschien zijn er nog deelnemers op Hartvolgers die in een zelfde situatie zitten/gezeten hebben?Succes

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy