// Zorg algemeen

Op zoek naar oorzaak ritmestoornis

Beste Hartvolgers,Op 04-04-2014 een katheter-ablatie gehad (Atriumflutter) en 29-08-2014 een PVI (Atriumfibrilleren). Eerste week na PVI verliep voorspoedig, sinds afgelopen week neemt het fibrilleren weer aanzienlijk toe, met wederom: slapeloze nachten, vermoeidheidsklachten en concentratieproblemen tot gevolg. Ook al weet ik dat ik het volledige herstel 3 maanden moet geven: ben 44 jaar, sta midden in de maatschappij (met al zijn facetten) en kan mij er lastig bij neerleggen niet vooruit te kunnen.Oorzaak van mijn ritmestoornis is onbekend en cardioloog staat voor raadsel. Omdat ik niet aan symptoombestrijding wil blijven doen, ben ik zelf op zoek gegaan naar mogelijke oorzaken: - Een eventueel tekort aan Magnesium?- Chronische Q-koorts (in het ED van 04-09-2014 stond een interessant artikel)?- Uiteindelijk ben ik via, via bij een osteopaat terecht gekomen. Het volgende vertelt hij mij:De veroorzaker van mijn ritmestoornis zou een neurologisch probleem zijn. Een trauma aan het beenmerg, ter hoogte van de 3e borstwervel. Dit trauma zou opgelopen zijn in mijn 12e levensjaar bij een vreemde val (kan kloppen: heb over een skippybal willen springen, maar sprong helaas niet hoog genoeg…). Osteopaat geeft aan deze oorzaak te kunnen verhelpen.Mijn vraag: wat is jullie idee/mening over dit geheel?Ben benieuwd naar jullie reactie(s).

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • P V avatar
    ,Misschien een steuntje in de rug. Ik ben inmiddels na 1.5 jaar (10 a 15 cardioversies en 3 katheter ablaties verder. Vandaag op controle geweest en mijn cardioloog drs was zeer tevreden. Ik ben nu klachtenvrij na 3 mnd. drs heeft mij de laatste keer in juni 2014 geopereerd. recent via mijn werk een 3-daagse cursus mentale weerbaarheid gehad. Ik ben dus enorm aan het letten op stress situaties, mijn ademhaling (via de buik) voeding en afvallen. Ik ben zelf ook 44 jaar. Er zitten wel hart en vaatziekten in mijn directe familie (ouder en grootouders) blijf positief en lees eens het boek van de voedselzandloper. ,

    0
  • L D avatar
    44 jaar is jong voor boezemflutter en boezemfibrilleren, maar niet uitzonderlijk. Inderdaad kunnen de eerste weken na de PVI paradoxaal genoeg nog meer ritmestoornissen voorkomen.Soms kunnen we inderdaad niet begrijpen waarom iemand boezemfibrilleren krijgt. We noemen dat op z'n Engels dan "lone AF". Dat chronische Q-koorts alleen boezemfibrilleren veroorzaakt en geen andere klachten vind ik zeer onwaarschijnlijk. Een laag mium wordt met heel veel gezondheidsproblemen in relatie gebracht, maar is ook geen bekende concrete oorzaak van AF.Psychische factoren kunnen heel goed ritmestoornissen uitlokken, maar het zijn geen oorzaken. Hoe dat werkt begrijpen we niet. Persoonlijk heb ik er geen bezwaar tegen als iemand buiten de traditionele paden hulp zoekt, zolang dat niet leidt tot het belemmering van de gevestigde zorg. We begrijpen tenslotte nog heel veel niet.Gelukkig begrijpen ook heel veel wel; daarom kan ik zeggen dat je nog even moet wachten op het effect van de PVI.

    0

Je moet Inloggen om te reageren