// Zorg algemeen

op hol slaan

Hallo Hartvolgers ik heb deze nog een vraagje…het is nl zo dat ik op sommige dagen steeds “runnetjes” krijg dwz het slaat op hol slaan van het hart. Echter zo snel als het begint eindigt het ook weer net aan een paar seconden dus,maar nu soms wel 9 x op een dag.Je krijgt toch elke keer een opdonder ,hoe kan het dat de stoornis zo snel weer stopt uitzichzelf? En denkt u dat is dit een reden is voor efo onderzoek en /of ablatie?Heb er in ieder geval veel last van en kan ik er ook niet door in slaap komen als het aanwezig is,tevens word ik er ook soms wakker van maar dan zetten ze meer door tot ongeveer 20 sec word dan wakker met weinig vermogen om adem te halen alsof de borstkas tijdelijk samengeknepen word.Maar mijn vraag is dus of er ook ablatie word gedaan bij het krijgen van korte “runnetjes”vh hart of moeten ze dan perse langdurig aanwezig zijn en niet uitzichzelf stoppen ?Helaas kan ik maar zeer beperkt Sotalol nemen vanwege een bradycardie probleem.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • L D avatar
  Uw klachten hebben een hele grote impact op uw leven en u voelt u niet goed gehoord door uw cardioloog. Ook als er in het minst gewenste scenario niets aan te doen zou zijn, dan moet u zich tenminste gerustgesteld voelen en weten.Als deze klachten op uw jonge leeftijd dusdanig ernstig zijn, dan is een second opinion wellicht een goed idee. Als uw tweede cardioloog ook met dezelfde conclusie komt, dan is dat voor u ook belangrijk.

  0
 • M S avatar
  ik heb gaarne nog een paar vragen , van de fleacinide ik heb het voorgelegd maar vanwege de vele extrasystolsels op de onlangs genomen opname 24 uurs holter (in allerlei vormen de namen kent u wel,ves in bigemi ,mutiforme ,solitaire, pacs etc (max 50 p.u) vond hij het beter om metoprolol te proberen .Echter nu is het nog erger ,ik ben na 3 dagen dus weer terug naar Sotalol de cardioloog weet dit nog niet .Gebeurt dit wel vaker dat het dan erger word of moet ik het langer doorzetten ?De ves complexen werden echter zo langdurig in series achterelkaar dat ik er maar snel mee gestopt ben,het is nu met Sotalol weer een stuk rustiger.Nu heb ik nog een vraag ,de cardioloog is plotseling vervangen door een andere en deze vond het niet nodig om verdere onderzoeken te doen en de vorige zei juist we gaan uitzoeken wat er met het hart aan de hand is .Ik zit al langdurig thuis nu,want bij inspanning komen de extrasystolsels in rust worden ze minder ,verdwijnen ze zelfs .Dus dan eropuit gaan dat werkt gewoon niet heb het vaak zat geprobeerd .Maar nu heb ik sinds enige tijd ook nog eens een dwarsliggende pijn in de borst die uitstraalt naar de linkeronderkaak.De pijn gaat vaak hand in hand gepaard met overslagen.Ik heb dit verteld maar hij zegt zulke pijn kan overal vandaan komen.Aangezien ik er niet beter op word en alleen maar achteruit ga zou ik graag uitgebreid onderzoek willen laten doen.Kan ik hier op aandringen of moet ik een second opinion laten doen bij een ander ziekenhuis als ik me niet gehoord voel?Want ik ben met 38 jaar veels te jong om alleen nog maar een beetje wat in het huishouden te kunnen doen.Er is naar mijn ervaring meer aan de hand dan alleen de ves complexen runnetjes en pacs ,maar zonder verder onderzoek word dat natuurlijk nooit eens duidelijk. Deze cardioloog had er in ieder geval geen oor naar tot grote frustratie en met de metoprolol zou het wel weer rustig worden maar integendeel is het geval nu...ik heb alleen maar een echo en holter onderzoek gehad en ik zit nog met de brokken zonder dat er echt wat aan gedaan word.Mischien heeft u nog tips want ik zie niet in dat ik zo rond moet blijven banjeren eigenlijk het was ook niet de bedoeling volgens mij.... ,

  0
 • M S avatar
  Bedankt voor het duidelijke antwoord ,ik heb voor begin uari weer een afspraak staan dus ga dit zeker voorleggen.grt

  0
 • L D avatar
  Eerst moet worden uitgevonden of deze "runnetjes" afkomstig zijn van de boezem of van de kamer. U vraag is terecht, want de kans is zeer groot dat uw ritmestoornis veroorzaakt wordt door een klein plekje dat onder bepaalde omstandigheden te snel vuurt. Het ongelukkige is dat je deze plekjes lang niet altijd kunt "provoceren". Bij een ablatie moet het plekje namelijk actief zijn om het te kunnen lokaliseren; je kunt ze alleen vinden als ze zich melden. Als er dus zeer veel runnetjes of overslagen zijn dan kunnen we het goed ableren. Als het er relatief weinig zijn (zoals 9x per dag), EN het laat zich niet uitlokken, dan is ableren eigenlijk geen optie. Wat we wel eens doen is voor een eventuele ablatie onderzoeken of het zich laat uitlokken, bijv met inspanning of met een infuus met isoprenaline. Als dat dan niet zo is, dan hoef je niet voor niets zo'n ablatie op te zetten.Als u het vooral in rust heeft, en last heeft van een traag ritme, dan zou ik ook nog willen adviseren om behandeling met flecainide met uw cardioloog te bespreken! Dat werkt vaak erg goed op ritmestoornissen die in rust ontstaan.

  0

Je moet Inloggen om te reageren