// Zorg algemeen

oorzaak toenemende kortademigheid

Zoals bij u bekend ben ik in 2011 geopereerd aan een ingeklemd hart;vevolgens is 3 maanden later een stent geplaatst.Na de operatie is er een longprobleem ontstaan,waardoor ik kortademig ben en snel door mijn energie heen.

Ik gebruik ascal,simvastatine(terwijl mijn cholesterolwaarden laag zijn: LDL 1,4 HDL1,1)foster en af en toe een kuur azitromycine.

Mijn concrete vraag:De laatste tijd ben ik kortademiger,terwijl de longfoto in december 2015 geen verslechtering liet zien.Zou een verstopping/vernauwing ergens de oorzaak kunnen zijn ,ondanks de medicatie en een gezond eet -en leefpatroon voor zover mogelijk?

Is dit ook op de echo te zien(maart moet ik voor controle naar de cardioloog),of is dit alleen te traceren middels een catheterisatie?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Hoewel druk of pijn op de borst de klacht is die het meest voorkomt in het geval van een vernauwing van de kransslagaders, kan kortademigheid soms ook het eerste teken zijn van een vernauwing (ik ga er van uit dat uw stent geplaatst is een kransslagader, maar dat staat niet zo specifiek vermeld in uw verhaal).Een echo van het hart is niet het geschikte onderzoek om naar een eventuele vernauwing van een kransslagader te zoeken: geschikte onderzoeken zijn een fietstest, nucleaire scan of hartcatheterisatie. Het is verstandig om dit met uw cardioloog te bespreken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy