// Zorg algemeen

Oorzaak sinustachycardie

In verband met ritmestoornissen heb ik 5,5 jaar geleden 2x kort na elkaar een ablatie ondergaan. De ritmestoornissen kwamen onderuit de rechter hartkamer. Het bleef een tijdje rustig totdat de ritmestoornissen in alle hevigheid terugkwamen en ik weer flauwviel. Na verder onderzoek was er de verdenking van ARVC en is er een ICD geïmplanteerd. Genetisch onderzoek bevestigde ARVC. Mijn cardioloog vertelde dat een eventuele 3e ablatie geen zin heeft omdat het proces, de fibrosering, doorgaat. Gelukkig ben ik nu goed ingesteld op mijn medicatie. De laatste tijd heb ik steeds vaker last van een sinustachycardie, 120-130 bpm in rust, die vanuit het niets begint en uren kan aanhouden. Een tijdje geleden moest ik me, nadat ik telefonisch om advies had gevraagd, melden op de EHH. Ik heb daar meerdere onderzoeken gehad en de conclusie was dat de oorzaak niet bij het hart ligt. Wat kan dan wel de oorzaak zijn en zijn er methoden die ikzelf kan toepassen om mijn hartslag weer naar beneden te krijgen? Ik mag absoluut geen bètablokker ivm longproblemen. Voor de ARVC slik ik Tambocor CR 200mg.Bij voorbaat dank.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L 6 avatar
    Geachte Wat betreft mijn longen is er sprake van een ernstige bronchiale hyperreactiviteit. Door sotalol heb ik eerder een heftige astma aanval gehad met opname tot gevolg. Onder bewaking ben ik op tambocor overgegaan. Recent heb ik een ct-scan van het hart gehad waarbij een kleine hoeveelheid metoprolol is ingespoten. Na 2 uur kreeg ik weer flinke benauwdheidsklachten wat uiteindelijk ook weer tot opname leidde. Zowel van mijn cardioloog als van mijn longarts mag ik vanwege de heftige reactie nooit meer bètablokkers. De sinustachycardie wordt door de ICD niet geregistreerd.

    0
  • L D avatar
    Een sinustachycardie (zoals u het beschrijft) heeft niets met een ARVC te maken. Een ARVC is een ziekte van de rechter hartkamer. Mijn eerste vraag is dus of het echt zeker is dat er ook echt sprake is van een sinustachycardie. Als dat zomaar optreedt, als je in rust bent, dat noemen we dat een inappropriate sinustachycardia. Het is altijd wat vreemd als iemand twee zeldzame en verschillende aandoeningen tegelijk heeft. De vraag is of het toch niet met elkaar te maken heeft, en u andere ritmestoornissen heeft als gevolg van de ARVC, zoals een flutter of een atriale tachycardie. Deze laatste zijn prima te ableren; het argument dat de fibrose doorgaat geldt alleen voor uw hartkamer, maar daar komen de ritmestoornissen niet vandaan (die komen, zoals u aangeeft, uit de rechter boezem). Als u er veel last van heeft zou ik toch ablatie heroverwegen.Hoe slecht zijn uw longen? Het is zeer uitzonderlijk dat het absoluut verboden is om bij longproblemen een beta-blokker te gebruiken. Niet alleen voor de tachycardie, maar voor uw ICD zou een beta-blokker erg gewenst zijn. Het verkleint namelijk de kans op terechte, en onterechte shocks.

    0

Je moet Inloggen om te reageren