// Zorg algemeen

Oorzaak overslagen en atriumfibrilatie?

Ik ben een vrouw van 59 en sinds dec.2015 gestopt met roken. Een week later ben ik (extreem) gaan hoesten, wat zeker 2 tot 3 maanden heeft geduurd. Antibiotica ed. gehad. Nu geheel klachtenvrij. In die periode (nu dus zo'n 7 mnd geleden) zijn de (voelbare) "overslagen" begonnen. Dit nam echter steeds meer toe en ongeveer 3 maanden geleden kwam er een onregelmatige hartslag bij. Volgens de eventmeter die ik een week oheb gedragen, geen verontrusting. Toch op eigen verzoek doorverwezen naar de cardioloog, omdat hart- en vaatziekten in de familie aanwezig zijn. Bloedonderzoek, ECG, echo vh hart en fietsproef; geen bijzonderheden, dus geen vervolgafspraak en geen diagnose. Op een ochtend tijdens een zeer onregelmaatige hartslag, snel naar de huisarts voor een ECG. Diagnose: atriumfibrilatie. Maar had daarbij bijna dagelijks ook nog steeds extra systolen. Gelukkig duurt een aanval nooit heel lang en gaat het over in sinusritme. Huisarts heeft overlegd met cardioloog en gestart met 25 mg. Metropol. Ik hoefde geen bloedverdunners omdat ik verder "gezond" ben en dat het aanvalsgewijs komt.. Ik sport al 2 jaar 2 x per week cardiotraining, heb geen hoge bloeddruk, maar wel dikke enkels en overgewicht. Nu wordt eigenlijk de oorzaak op mijn overgewicht geschoven (ong. 25 à 30 kg) en stress. Natuurlijk moet dat extra gewicht er af, maar kan dat daadwerkelijk een oorzaak zijn? Nu, 23 weken later en 6 kilo minder, heb ik ondanks de metropol dus nog steeds dagelijks last van onregelmatige hartslagen en "overslagen". Het beheerst je hele dag gewoon...

Nu heb ik ergens gelezen dat de oorzaak ook bij de nervus vagus van de maag kan liggen? Het is wel zo dat een volle maag meer klachten geeft, evenals zitten en liggen op linker zij.Of dat de oorzaak in de (beklemde) borstwervel (ter hoogte van de T4)kan zitten? Dat daardoor teveel of verkeerde prikkels bij de boezems terechtkomen? Zou dat kunnen? Ben heel benieuwd naar uw mening!

 

Marijke

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Het zoeken naar de oorzaak van overslagen is zoeken naar de spreekwoordelijke spelt in de hooiberg. de mogelijkheden die u aangeeft zijn in de praktijk niet te bewijzen. De leefadviezen tav gewichtsreductie en bewegen zijn belangrijk. Ook is er bij overgewicht soms sprake van een zgn slaap-apnoe syndroom, wat met dergelijke klachten in verband staat. Behandeling hiervan kan de klachten soms doen verdwijnen.Blijven de klachten desondanks bestaan, dan kunnen medicatie of soms ablatie uitkomst bieden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy