// Zorg algemeen

oorzaak ontstaan littekenweefsel

Geacht Panel,Graag zou ik u het volgende willen voorleggen:Januarie 2011 ben ik geopereerd aan mijn hart.Had een ingeklemd hart t.g.v.littekenweefsel op het hartzakje(december 2010 constateerde de cardioloog een pericarditis en waarschijnlijk had ik dit al vaker gehad) Tijdens dit onderzoek moest ik zoals gebruikelijk ook een fietstest doen ,waar na ik het gevoel had dat ik op een of andere manier over mijn mogelijke grens van inspanning was gegaan Bij de operatie is zoveel mogelijk ontstekingsmateriaal weggehaald ;en in maart 2011 is een stent geplaatst.Lanzamerhand probeerde ik mijn conditie weer op te bouwen.,maar bij inspanning(o.a, traplopen en fietsen) was ik snel door mijn energie heen en dit is niet echt verbeterd .Ook heb ik af en toe een kriebelhoestje,wat soms een belemmering vormt tijdens het spreken.(Probeer trouwens wel zoveel mogelijk aan mijn conditie te blijven werken door o.a. elke dag een stuk te lopen) Tijdens een controle bij de cardioloog in 2011/2012 verwezen naar de longarts vanwege de kortademigheid bij inspanning en het hoestje.De longfoto gaf aan dat het longvlies iets verdikt was,maar verder niet verontrustend volgens de arts en mogelijk zou ik baat kunnen hebben bij een pufje Foster.Tussendoor ook nog bij de KNO arts geweest ,vanwege de aanhoudende kriebelhoest. Nu november 2014 blijkt bij een CT scan van de longen dat het littekenweefsel is toegenomen ;fibrose van de bovenkwabben ,rechts meer dan links .Er zou sprake zijn van een fibroserende pleuropericarditis .Tot nu oorzaak onstaan littekenweefsel een ????Gegevens hartoperatie opgevraagd.Vervolg onderzoek gedaan .Conclusie geen auto immuun ziekte,geen reuma , geen actieve TBC, bijwerking medicatie zou ook uitgesloten zijn.Ik gebruik de volgende medicatie: Ascal ,Simvastatine Jubilant en Foster. Is er iemand in uw team die hier iets over weet of mij iemand kan noemen ,die hier mogelijk ervaring mee heeft?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte heer,Hetgeen u boven beschrijft lijkt inderdaad op een fibroserende pleuropericarditis. Met andere woorden, er is een chronisch ontstekingsproces van de pleura (longblad) en van het pericard (vlies rondom het hart, "hartzakje") De kriebelhoest heeft hier mogelijk mee te maken, maar kan ook te maken hebben met gebruik van medicijnen, zoals ACE-rmmers, of met andere oorzaken.U schrijft dat er behoorlijk wat onderzoek gedaan is naar dit ontstekingsproces. Er zijn zeldzame aandoeningen, zoals de ziekte van Whipple, die een dergelijk beeld kunnen verklaren. Uw cardioloog zal waarschijnlijk met u de oorzaken hebben doorgesproken.Een eventuele behandeling hangt af van de oorzaak, een infectie kan mogelijk met antibiotica worden behandeld, en een steriele ontsteking met Ascal, al dan niet in combinatie met andere (zwaardere) ontstekingsremmers.Vanaf deze plek en alleen op grond van bovenstaande gegevens, is het moeilijk hier veel meer over te zeggen. Mogelijk kunt u dit bericht ook op het forum plaatsen, zodat andere mensen, die mogelijk ook zoiets hebben doorgemaakt, hier iets over kunnen zeggen. In de regel hebben de hartchirurgische centra de meeste ervaring met ontstekingsprocessen van het hartzakje en de longbladen. Mogelijk kunt u zich tot een van hen wenden, als u dat nog niet gedaan heeft.Ik wens u veel sterkte.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy