// Zorg algemeen

oorzaak coronaire vaatspasmen

Geachte arts,

Na een hartinfarct in januari 2016 is na 2 katheterisaties vastgesteld dat ik lijd aan coronaire vaatspasmen. Na in het afgelopen jaar diverse keren zeer pijnlijke aanvallen te hebben gehad begint er zich een patroon af te tekenen. ik heb ook copd, gold 3, en krijg ivm daarmee nogal eens prednisolon voorgeschreven. Soms krijg ik bij de ha arts een kenacortinjectie omdat er vooral bij gebruik van tabletten pijnklachten in de streek net onder de borst ontstaan. Bij mijn laatste exacercatie heb ik via een infuusnaald prednisolon gekregen. Bij thuiskomst kreeg ik na 2 dagen een heftige pijnaanval van een halfuur. Gelukkig zakte het af na gebruik nitrospray. Weer 5 dagen later dus een hartinfarct en reageerde ik niet meer op nitrospray. Nu zijn we weer een paar maanden verder en kreeg ik weer last van benauwdheid. Naar de huisarts, kenacortinjectie gehad en gelukkig meer lucht. Gisteravond, dus 5 dagen na de injectie kreeg ik uit het niets weer heftige pijn in de hartstreek + zere li-arm, gelukkig  hielp de nitrospray uiteindelijk. Vandaag voel ik mij alsof ik de marathon heb gelopen. Ook de aanvallen van vorig jaar zijn ontstaan na gebruik van prednisolon. Voor mij is het duidelijk dat er een relatie moet zijn. Het geeft grote problemen met de behandeling van de copd als ik geen prednisolon meer kan gebruiken!  Mijn vraag is of het een bekende bijwerking is en of er cardilogen zijn met een specialisatie in vaatspasmen. met vriendelijke groet, 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    U meent een relatie te herkennen tussen het gebruik van prednisolon en kransslagaderspasme (resulterend in pijn op de borst).Dit is inderdaad een beschreven fenomeen in de literatuur: Intern Med. 2014;53(3):221-5.Three cases of vasospastic angina that developed following the initiation of corticosteroid therapy.Okumura W1, Nakajima M, Tateno R, Fukuda N, Kurabayashi M.Een lastig probleem in uw geval dus. is om als volgt te handelen:Uw longarts te vragen of er alternatieve behandelopties zijn en uw cardioloog vragen om een krachtige behandeling met calciumantagonisten en evt nitraten ter preventie van kransslagaderspasme. Er zijn naar mijn weten geen top-experts op dit specifeke gebied.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy