// Zorg algemeen

onwel voelen door plotselinge veranderingen in bloeddruk/hartslag

Hallo

Sinds februari van dit jaar gebruik ik op voorschrift van een cardioloog medicijnen. Dat is geheel nieuw voor mij. Ik slik een calciumblokker, Barnidipine. Het heeft erg lang geduurd voor mijn lichaam daar een beetje aan gewend was. Ik heb een lage rusthartslag 50/52 (weet niet of dit altijd al zo was, want vroeger hielden dit soort dingen mij niet bezig). Nu gebeurt het de laatste tijd vaak dat ik mij ineens niet lekker voel met ook een naar gevoel op de borst. Ik heb een paar keer vastgesteld dat ik dan, terwijl ik matig actief ben, een hartslag heb van 52/53. Bij meten blijkt de bloeddruk dan iets verhoogd. Ik heb nu gemerkt dat er geen verband lijkt tussen hoe ik mij voel en hartslag/bloeddruk, want eenzelfde meting deed ik ook eens terwijl ik mij wel prima voelde. 

Ik ben nu nieuwsgierig of het onwel voelen misschien niet veroorzaakt wordt door de specifieke waardes maar door de snelheid waarmee de verandering van die waardes optreedt, dus of het onwel voelen wordt veroorzaakt door een snelle verandering in hartslag/bloeddruk.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A A avatar
    ik ben een vrouw van 53 en het onwel voelen treedt op in rust, bijvoorbeeld als ik aan mijn bureau zit te werken en niet speciaal bij positieverandering. bij meting is de hartslag dan relatief laag maar de bloeddruk juist enigszins verhoogd, dus niet verlaagd

    0
  • G B avatar
    Geachte heer, mevrouw,Uw vraag kan ik beantwoorden met ja. U schrijft niet uw leeftijd, maar van orthostase (relatief late aanpassing aan bloeddrukaanpassingen) kan zeker nadat gestart wordt met antihypertensiva sprake zijn bij mn positieveranderingen. Dit trdee mn bij de ouder wordende mens op.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy