// Zorg algemeen

ontstoken hartzakje en longvlies

beste artsen, een maand geleden kreeg ik plotseling een vreselijke pijnlijke kramp op mijn borst die uitstraalde naar de linker long. Na een uur deed mijn hele linkerkant vreselijk pijn ( ik heb het letterlijk uitgegild!) Met ambulance naar umcg, spoedopvang. PS. sinds vorig jaar april draag ik een ICD ivm hartritmestoornissen. Ik vergeet nog te vertellen dat ik voor deze pijnaanval op mijn borst ook nog 2x daarvoor naar de spoedopvang ben geweest voor dezelfde pijn en iedere keer hebben ze me terug gestuurd omdat ze niks konden vinden, niet cardiaal of de longen. Deze keer echter hebben ze me uit voorzorg opgenomen omdat bepaalde waardes hoog waren. Om een lang verhaal korter te maken... mijn hartzakje bleek iets ontstoken en er was sprake van een beetje vocht achter de longen, te weinig om benauwd van te zijn. Tot 2x een long/rugpunctie gekregen maar niks gevonden. Ik heb als medicijn colchicine, mijn vraag is dat voldoende of moet ik nog andere antibiotica. Ik ben nu weer thuis maar vraag mij nog steeds af of het werkelijk het longvlies is geweest dat langs de long schuurt en dat daar die pijn vandaan kwam. Kunt u mij advies geven? Groetjes,.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    ,Het verhaal wat je vertelt past inderdaad het meest bij een ontstoken hartzakje. De behandeling bestaat uit het geven van Colchicine vaak gecombineerd met een aspirine.Meestal is er geen sprake van een (bacteriƫle) infectie, dus antibiotica zijn niet nodig.Of de klachten er bij jou vandaan komen is onmogelijk van deze plek te beoordelen, maar zou kunnen en moeten na verloop van tijd weer over gaan.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy