// Zorg algemeen

Ontstoken hartzakje

vorig jaar juli werd ik door de huisarts doorverwezen naar het een UMC omdat een antibiotica voor een longontsteking niet aansloeg en ik steeds meer problemen had met liggend slapen. Ik ben Hartpatiënt (pacemaker en microvasculaire pectoris) en heb de ziekte van Addison. Uit de röntgenfotos bleek dat ik vocht achter de longen had en ik werd opgenomen. Ik kreeg een infuus om het vocht af tevoeren. Na een week werd ik ontslagen, er zat nog wel wat vocht in de longen. Dit zou normaal weggaan. Dit gebeurde echter niet. De pijn en klachten bleven . Half december kreeg ik een katherisatie om de hartfunctie te controleren. Eind januari kreeg ik pas de uitslag ik had geen hartfalen en de oorzaak zat in de longen. De longspecialist toonde echter snel aan dat het wel aan het hart lag dmv een longpunctie.Begin maart kreeg ik te horen dat ik hartfalen had en enkele maanden tot enkele jaren te leven had.Het vocht in de longen werd langzaam minder door plastabletten de pijn verdween ook langzaam. Door de hematoloog werd een MRI geregeld van het hart om evt. neerslag van Amyloiden te controleren. Dat was niet het geval, maar wel constateerde men een verkleuring van het hartzakje. Dit was verdikt door een ontsteking...Na gaat men controleren of dit de oorzaak is van het hartfalen en wat men dan kan doen. Hartzakje verwijderen???

Ik weet niet wat ik van deze gang van zaken moet vinden, maar ook niet hoe het verder moet als het toch aan het hartzakje ligt. Volgens mij zijn er te veel fouten gemaakt in het afgelopen jaar en men wil dit niet echt bespreken.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,Ik lees dat u heel veel heeft meegemaakt en dat maakt het ook heel moeilijk, en bijna onmogelijk, uw vraag te beantwoorden.U vertelt de symptomen van hartfalen te hebben, zoals vocht vasthouden in de longen.Daarna vertelt u dat cardioloog en longarts moeite hebben met te vinden wat er aan de hand is. Mogelijk is sprake van een verdikt hartzakje, in medische taal heet dit een "pericarditis constrictiva". Dit is een heel lastig te stellen diagnose. Uw cardioloog, die u het kent, zal ongetwijfeld met u bespreken wat de behandelingsmogelijkheden zijn, waarbij soms het verwijderen van (een deel van) het verdikte hartzakje een mogelijkheid is.Veel sterkte en

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy