// Zorg algemeen

ontstekingsremmers en hartproblemen

Goeiedag, 

Ik vroeg mij af of er een (geweten) verband is tussen het nemen van ontstekingsremmers en hartproblemen? 

Ik ben enkele maanden in behandeling geweest voor de angststoornis cardiofobie, dit omdat ik constant pijn en een beklemmend gevoel op de (linker) borst had, kortademig en duizelig was, vooral tijdens het sporten. Ondanks meermaals verschillende cardiologische onderzoeken die telkens perfect in orde waren, kreeg zelfs complimenten over de perfecte gezondheid van mijn hart, bleef ik met de schrik zitten omdat niemand het kon toewijzen wat het wel was. 

Na 6 maanden leven vol onderzoeken en onzekerheid kwam een sportcardioloog uit Brussel eindelijk met de juiste diagnose; syndroom van Tietze, wat alles van mijn symptomen dan ook verklaart.

Ik weet dat ze aan deze aandoening niet veel kunnen doen, leef dan ook al enkele maanden met een constant zurende pijn. Maar toen ik een Spidifen moest nemen tegen koorts merkte ik dat ik ook veel minder last van Tietze had. 

Nu vroeg ik mij af of er een verband is tussen het nemen van ontstekingsremmers en hartproblemen? De diagnose van Tietze heeft mij dan wel een hele geruststelling gegeven, de angststoornis is niet voor 100% weg en dit zal normaal ook nooit meer zo zijn. Maar als de pijn veel minder is zal mijn levenskwaliteit ook verbeteren, ben slechts 27 jaar en was altijd een levensgenieter op gebied van sport en uitgaan (niet roker en gelegenheidsdrinker), wil dit graag terug. 

Kan het daarom kwaad om bv 1x/ week (in het weekend) een Spidifen te nemen op lange basis?

Alvast bedankt. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,Het is onmogelijk om vanuit deze positie op uw specifieke geval in te gaan. Als uw hart goed is, kan het nemen van af- en toe een ontstekingsremmer geen kwaad. Toch kan u dit het en veiligste beslissen samen met uw (huis) arts, die bijvoor- beeld ook uw nierfunctie kent.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy