// Zorg algemeen

onschuldige hartritmestoornis?

Ik ben 29 jaar, licht overgewicht. Sport soms. Ik merk sinds enige tijd dat mijn hart regelmatig overslaat. Volgens mijn HA is dit een onschuldige hartritmestoornis. Echter, ik heb nu een aantal keren gemerkt dat mijn hartslag in rust niet meer dan 40 slagen per minuut is.Kan ik mijn HA in zijn oordeel vertrouwen of is het toch verstandig om een doorverwijzing te vragen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • T K avatar
    arts,Ik heb sinds vorig jaar veel last van een overslaand hart. Dit is onderzocht een jaar geleden d.m.v. een ecg (+fiets), echo en bloedtest. Er kwam toen niets uit, alleen dat ik moest sporten. Alleen heb ik een reden waarom ik sindsdien toch niet durf te sporten.Echter, ik heb ook last van een overslaand hart tijdens en na het sporten. Tijdens het sporten is het aantal niet meer dan regulier. Ik hoor verschillende verhalen van overslagen tijdens het sporten. Ene cardioloog zegt dat het geen problematisch verschijnsel is en de ander zegt van wel. Is het in mijn geval dan wel of niet problematisch? Als er tijdens de ecg geen overslagen komen, is de diagnose dan minder goed dan als de overslagen wel zichtbaar zijn? Want toen ik onderzocht werd, had ik minder last. Kunnen hartoverslagen binnen een jaar wel opeens gevaarlijk worden? Want nu worden ze soms heftiger en komen er veel achter elkaar, wat mij meer zorgen laat maken. Ik zit te denken om een sportmedisch onderzoek te laten doen, sluit dit onderzoek onderliggende hartziektes uit?Dank voor het beantwoorden van mijn vragen! .

    0
  • A M avatar
    Uw huisarts heeft naar alle waarschijnlijkheid gelijk: in verreweg de meeste gevallen is hartoverslag onschuldig. Alleen als er een onderliggende hartafwijking is, of als de overslagen toenemen bij inspanning, of als in uw familie erfelijke hartritmestoornissen of -ziektes voorkomen, is verder onderzoek en behandeling meestal nodig.

    0

Je moet Inloggen om te reageren