// Zorg algemeen

Onregelmatige hartslag na mini-maze operatie.

Ongeveer 17 maanden geleden heb ik een mini-maze gehad en na deze ingreep heb ik geen boezemfibrileren meer. Dat was een hele opluchting na 12 jaar hartritmestoornissen te hebben gehad.Echter de laatste paar maanden gaat het hart soms van een hartslag van ongeveer 64 slagen plotseling naar 96 slagen per minuut. Maar wel regelmatig. Dit duurt uren voordat het weer in zijn ritme van ongeveer 64 pm terug gaat. Tevens heb ik de laatste tijd, dat de hartslag niet regelmatig is. Bijvoorbeeld 8 slagen van 64 en dan gaat de hartslag over in 76 slagen. Dat duurt ongeveer 10 slagen dan een korte pauze en gaat weer naar 64 slagen en dit herhaalt zich steeds. Zelfs als ik geslapen heb, is de hartslag niet helemaal regelmatig. Ik heb het nagemeten, het heeft niets met het in en uit-ademen van doen.Komt dit vaker voor na een operatie zoals vermeld, of is er een andere onregelmatigheid van het hart dat dit alles veroorzaakt?Ik sport wel, zoals tennissen en fietsen, maar in de ochtend vroeg moet ik wel op gang komen, wat voor de operatie niet het geval was.Ik ben 72 jaar en ik voel me in het algemeen goed, maar het gevoel bij de niet regelmatige hartslag is niet prettig, want ik merk direct als er een verandering optreedt.Mijn twee vragen zijn;1) komt deze onregelmatigheid meer voor na een mini-maze?2) of is er iets anders aan de hand wat de frequentie van het hart laat variƫren? Tenslotte is het initiatief om een website zoals deze op te zetten fantastisch en wordt daardoor laagdrempelig voor patiƫnten, die niet zo makkelijk naar een arts willen/durven gaan.Ik zie antwoord met belangstelling tegemoet.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Allereerst dank dat u ons initiatief zo waardeert.Het begrip mini-MAZE is een breed begrip. Er zijn talloze varianten in techniek en patroon en locatie van de lijnen.Een normale hartslag is nooit regelmatig en vertoont altijd variaties, die soms ook abrupt kunnen zijn. Dat zou dus ook bij u goed het geval kunnen zijn. Echter, bij u zijn er natuurlijk tijdens de mini-MAZE ook bewust littekens in de boezem gemaakt om het boezemfibrilleren te behandelen. Het kan heel soms zo zijn dat deze littekens een soort circuit vormen voor een ritmestoornis, die uw hart sneller laten kloppen. Gezien de relatief lage hart-frequentie lijkt de laatste optie mij bij u wel onwaarschijnlijk, maar is niet uitgesloten.Op een ECG is dit makkelijk te zien. Zeker als uw klachten enkele uren aanhouden zou het mogelijk zijn om een ECG te laten maken. Dan is makkelijk te zien of het een normaal ritme betreft of een abnormaal ritme (als gevolg van de littekens).

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy