// Zorg algemeen

onregelmatige hartslag

Deze zomer heb ik heel veel gefietst en ook via de sportschool dacht ik een behoorlijke conditie te hebben oppgebouwd. Waarschijnlijk heb ik mij te veel belast, want in de eerste week van september blokkeerde ik volledig. Kon op de sportschool nog maar de helft doen van wat gebruikelijk was, van fietsen kwam helemaal niets meer. Bovendien kreeg ik een onregelmatige hartslag en een stevig bonkend hart. Bij een ecg concludeerde de cardioloog dat fibrilleren, waar ik eerst  nauwelijks last van had, was toegenoemen en hij wilde dit middels cardioversie oplossen. Ik was daar niet zo'n voorstander van (slechte ervaring) en nu probeer ik met sotalol de zaak rustig te krijgen. Eerst had ik in rust een hartslag van 44, nu is het constant 60 of hoger. In de goede periode had ik 1x 1/2 sotalol 40mg, nu 4x 1/2 sotalol, maar al ik het in neem krijg ik steeds na ong. een half uur ritmestoornissen en een bonkend hart. Moet ik nu toch voor de cardioversie gaan, of zijn er nog andere oplossingen. Een alternatief medicijn wellicht?.Het vervelende is dat je, omdat je steeds je hart voelt, je er de hele dag mee bezig bent. De cardioloog heeft mij overigens geen beperkingen opgelegd voor sporten e.d. Waar doe ik goed aan?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • F P avatar
  ik heb nog een nagedacht over wat je schreef.Als je enkele dagen na een operatie een cardioversie moet ondergaan, kan ik me voorstellen dat daarna alles pijn doet en dat je daar extra last van hebt gehad.Dat het niet goed ging met die persoon naast jou, denk ik niet dat dit door de cardioversie kwam, maar dat ze juist geprobeerd hebben die persoon, na bijv. een hartstilstand o.i.d., te redden met een cardioversie. En dat het daarbij niet goed ging ligt m.i. niet aan de cardioversie, maar aan het gebeuren waarvoor ze juist die cardioversie hebben gedaan.

  0
 • H W avatar
  Hartelijk dank voor uw reactie. Zal e.e.a. met de cardioloog doornemen. Hr. Panken, mijn slechte ervaring kwam doordat ik, enkele dagen na de operatie, cardioversie moest ondergaan. Naast mij gebeurde dat bij iemand, je kon alles horen, en daarbij ging het niet goed. Dat zit nog steeds in mijn hoofd. Maar ik ben blij van u te horen dat u het al zoveel hebt meegemaakt, dat neemt zeker enige angst bij mij weg.Beide heren, bedankt!

  0
 • F P avatar
  Wat mij verbaast is dat u een slechte ervaring hebt gehad met een cardioversie. Ik kan me daarbij niet veel bij voorstellen. Hooguit dat u geen roesje heeft gehad of deze niet gewerkt heeft. Ook ik heb veel last van onregelmatige hartslag en ben blij dat ik 's morgens naar het ziekenhuis kan om een cardioversie te krijgen; het heerlijke gevoel dat je hart weer normaal klopt als je uit je roesje komt.Het enige wat mij wel eens is overkomen is het feit dat ik na de cardioversie merk dat ik op mijn lip heb gebeten. En dat is dan iets minder.Maar voor de rest vind ik het echt geweldig dat dit tegenwoordig kan! Uit dankbaarheid heb ik bij mijn 25ᵉ keer getrakteerd op de afdeling Eerste Hart Hulp. En ik heb beloofd bij de 50ᵉ keer weer te trakteren; ik zit nu op 32 keer.

  0
 • A M avatar
  U hebt duidelijk last van het fibrilleren. I.h.a wordt dan geprobeerd alles in het werk te stellen om een normaal ritme terug te krijgen: cardioversie , maar daarna of daarbij ook medicatie om niet weer terug te vallen in fibrilleren. Lukt dat niet met medicatie, dan kan ablatie een uitkomst zijn (longaderisolatie). Als er argumenten zijn om aan te nemen dat behoud van het normale ritme na cardioversie waarschijnlijk niet zal lukken, dan kan ook gekozen worden voor het accepteren van het fibrilleren. Daarbij wordt dan gestreefd naar het reguleren van de hartslag binnen het bereik van wat die ook nij normaal ritme zou zijn, EN waarbij de patient zo weinig mogelijk klachten heeft. Genoeg te bespreken dus met uw cardioloog.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy