// Zorg algemeen

Ongemakkelijk gevoel

Heel sporadisch heb ik een wat ongemakkelijk gevoel (licht pijnlijk) hoog op de borst, meer richting hoogte van sleutelbeen en diffuus qua plek, wat gepaard kan gaan met wat kaakpijn. Ik heb dan geen drukkend of beklemmend gevoel op de borst of last van benauwdheid. Situatie is in de regel in rusttoestand en liggend. Soms ook het idee na wat veel eten en/of cola drinken, maar niet altijd. Kan deze pijn van het hart komen (vanwege ook kaakpijn) of ligt reflux meer voor de hand? Kan kaakpijn ook bij reflux voorkomen? Moet ik hiermee naar de huisarts? Achtergrond: man, 41 jaar, familiaire dysbetalipoproteinemie (waarvoor behandeld) NB: bij keuring op het werk is een rust ECG gemaakt wat in orde was.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Pijn op de borst door zuurstofgebrek van de hartspier kan op veel verschillende manieren ervaren worden. De meest typische wijze is een drukkende pijn op de borst al dan niet uitstralend naar de arm en/of kaken. Ook typisch is dat dit ontstaat of verergerd bij inspanning omdat de hartspier dan meer zuurstof vraagt en de kans op een tekort toeneemt. Echter er zijn evenveel varianten als wegen naar Rome. Wat u beschrijft doet me niet direct denken aan zuurstofgebrek van de hartspier inderdaad eerder aan de maag maar bij twijfel vind ik dat je altijd eerst hartproblemen moet laten uitsluiten. Je huisarts kan je hier goed in adviseren. Heb ik hiermee je vraag voldoende beantwoord?

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy