// Zorg algemeen

Onderzoek termen

Goedenavond,

Vorige week is er bij mij een inspanningstest myocardscintigram gedaan. Daar kwam uit o.a ST depressie 2mm met forse bewegingsartefacten. Agastonscore 75.4 en zichtbaar calcium in LAD   en MCV. Wat betekenen deze termen? Krijg 7 okt de uitslag telefonisch.

met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Kan me voorstellen dat dit niet direct duidelijkheid biedt. Daarom is het ook verstandig om de definitieve uitslag van je cardioloog af te wachten.Ik kan je wel op weg helpen met een verklaring van de termen die mij iets zeggen.Inspannings myocardscintigram: inspannings onderzoek, soms met fietsen, soms met medicatie, waarbij gekeken wordt naar het ecg (hartfilmpje), maar ook naar de doorbloeding van het hart. Als de doorbloeding niet goed is in een deel van het hart kan dit betekenen dat er een vernauwing is of ooit een hartinfarct is geweest.ST depressie 2mm met forse bewegingsartefacten: dat is een uitslag van de hartfilmpjes bij het onderzoek. ST depressie wil zeggen dat de hartfilmpjes veranderd zijn gedurende inspanning. Gezien het feit dat er ook bewegingsartefacten (verstoringen van het hartfilmpje signaal door bewegen) waren op de hartfilmpjes maakt dat dit deel van de uitslag door de cardioloog op waarde ingeschat moet worden.Agatston score is een maat voor de hoeveelheid kalk in de kransslagaders van het hart. Of dit van belang is hangt af van het totaalplaatje (gewicht, lengte, risicofactoren etc).LAD is een van de kransslagaders van het hart.MCV zegt mij niets in deze context.Succes met de uitslag

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy