// Zorg algemeen

Onderzoek cardioloog.

Goedemiddag,

Een aantal weken geleden ben ik doorgestuurd naar  een cardioloog omdat ik me druk maakte om me lage hartslag overdag van 45.

Ik heb inmiddels een echo gehad en een ECG, en de cardioloog heeft geen rare dingen geconstateerd. Over me lage hartslag moest ik me geen zorgen maken vertelde hij mij. Hij vond het niet nodig verder onderzoek te doen

Nu zijn we een paar weken later en ik heb elke keer het gevoel dat ik hartoverslagen heb. Dat beangstigd me weer. En ik merk dat me hartslag weer laag is overdag. Hoe kan dit zomaar? Is het verstandig om weer terug te gaan of kan ik er vanuit gaan dat er echt niks aan de hand is en dat het door stress/angst komt. Ik ben namelijk net begonnen met me eigen onderneming en het lijkt soms ook wel door me ademhaling te komen dat ik een hartoverslag voel. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F P avatar
    Toen ik mijn hart-overslagen voor het eerst opmerkte vond ik het ook eng. Maar ook mijn cardioloog van toen, vertelde me dat ik me geen zorgen hoefde te maken. En nu, ruim 50 jaar later, heb ik ze nog steeds en maak me er absoluut geen zorgen om.Dus geen zorgen om maken is de remedie!!

    0
  • F S avatar
    Hartoverslagen zijn een onschuldig en veel voorkomend fenomeen. Veel mensen ervaren het als beangstigend en komen daardoor een beetje in een vicieuze cirkel terecht. Spanning en stress werken overslagen namelijk in de hand. Ik kan me voorstellen dat het starten van een eigen onderneming best de nodige stress met zich meebrengt, hetgeen effect heeft op de hoeveelheid overslagen die je erv. Een lage hartslag hoeft geen probleem te zijn zolang er geen geleidingsstoornissen aan ten grondslag liggen en dit is door de cardioloog uitgesloten. Probeer voldoende ontspanning te zoeken en niet te zeer te focussen op de overslagen. Het kan je ook helpen om op te letten met koffie, alchohol en sterk gekruid eten. Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy