// Zorg algemeen

Onder andere atriale tachycardie

Beste,Na een ablatie 2 maanden geleden, om boezemfibrilleren tegen te gaan wat gelukt is kwam men er achter dat ik tijdens het stoppen een keer boezemflutter had en tijdens het afbouwen zelfs 4 keer atriale tachycardie.Ik sta nu op de wachtlijst voor wederom ablatie, en met zelfs enige spoed echter had ik afgelopen zondag weer een aanval van atriale tachycardie wat na 3 uur over ging in een tachycardie.De atriale tachycardie heeft op 200 gezeten en waarschijnlijk vanwege zuurstof gebrek ging dit over in de vt. Het was zelfs dusdanig dat mijn icd het niet lukte er een eind aan te maken en heeft men mij maar gereanimeerd.Weliswaar sta ik nu op de spoed wachtlijst en is de sotalol verhoogd naar 3 daags 120 mg, omdat als ik bijvoorbeeld flecanide zou krijgen ik geen pols meer heb als bijwerking en als ik amiodaron zou krijgen ik weer een defecte schildklier zou hebben wat ook eerder is gebeurt.Ik heb twee vragen, en de eerste wat zou nog een alternatief zijn voor sotalol en wat zou ik kunnen doen als ik weer een aanval zou hebben buiten 112 bellen.Alvast bedanktWilt u meer weten dan kan ik bellen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Vervelend, maar dit is iets wat wel vaker gebeurt. Waarschijnlijk zijn er regio's met littekenweefsel in Uw boezem, en daar ontstaan zulke atriale tachycardieen en flutters. Als U geen amiodaron of flecainide kunt verdragen, zijn er buiten sotalol of eventueel een andere betablokker, niet veel alternatieven; daarnaast schrijft U dat U een ICD hebt, en dat beperkt ook de keuze.Ik denk inderdaad dat een ablatie op korte termijn de optie is. Echter, de vraag is of hiermee voor altijd alle problemen zullen zijn opgelost, mogelijk niet. om deze reden zal wellicht in de toekomst toch nog ritmemedicatie nodig zijn, en niet in de laatste plaats omdat U ook een ICD hebt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy