// Zorg algemeen

Ondanks hartritmestoornis geen ingreep

Beste,Vandaag te horen gekregen na 24 uurs holter dat er nog steeds Atrium fibrilleren aanwezig is .De medicijnen die ik gebruikt zijn Flecainide 200mg, Bisoprolol 5 mg en Acetylsalicylzuur 80 mg.De medicijnen zorgen er voor dat mijn hart niet meer zo op hol slaat zoals in het verleden, maar ik blijf wel last houden van een onregelmatige hartslag welke ik duidelijk voelt.Ik kan dus denk ik stellen dat de medicijnen enigszins werken .Cardioloog geeft nu aan dat zolang ik niet meer last krijg het beste is niet te ableren .Mijn vraag: Is deze conclusie juist.Krijg het hart niet te veel te verduren ?Graag uw mening.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • L D avatar
    Er bestaan 2 technieken om de overgang van de longaderen naar de linker boezem (het gebied waar boezemfibrilleren ontstaat)te behandelen: bevriezen en verwarmen. De technieken zijn even belastend voor u, omdat de procedures helemaal vergelijkbaar zijn, behalve de katheter waarmee behandeld wordt. De resultaten zijn ook helemaal vergelijkbaar. U zult natuurlijk overal mensen kunnen vinden die of de ene techniek, of de andere techniek, veel beter vinden. Dat is niet zo, ze doen het beide even goed.In mijn ziekenhuis krijgt iedereen bij aanvang van de behandeling meteen een "roesje" toegediend, waardoor je meteen slaapt. Bij uitzondering doen we de behandeling onder narcose, bijv bij kinderen, of bij mensen met een zeer traumatische ervaring in het verleden. Enkele jaren geleden was het roesje nog niet standaard, en kregen de mensen veel meer mee. Dat is gelukkig veranderd.

    0
  • P P avatar
    Dank u voor uw reactie.Ik overweeg toch eens te gaan informeren naar de ablatie.Toch nog een paar vragen.Is het mogelijk een ablatie uit te voeren met bevriezing i.p.v. het branden ?Ik hoorde dat deze wijze veel minder belastend zou zijn voor de patiƫnt.Is het overigens mogelijk een ablatie onder narcose uit te voeren of kan dat technisch niet ? groet

    0
  • L D avatar
    Het is een internationaal geaccepteerde richtlijn om mensen die last hebben van boezemfibrilleren ondanks de medicijnen, te ableren.Met andere woorden: kalle experts zijn het erover eens dat als je last houdt van boezemfibrilleren bij het gebruik van medicijnen, om dan een ablatie uit te voeren. Als je er helemaal niets van voelt en het hart krijgt niet te veel te verduren (daarmee bedoel ik dat hij te snel klopt), dan wordt meestal geen ablatie uitgevoerd.Uit uw woorden maak ik op dat u last heeft. Daarmee is dus mijn antwoord ook duidelijk. Een ablatie lijkt mij een goede opties voor u. Bovendien is het zo dat in de loop van de jaren boezemfibrilleren steeds moeilijker te behandelen is en de resultaten van de ablatie slechter worden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy