// Zorg algemeen

Onbeantwoorde vraag

Hallo,

Zowel Richard van Zijl en ik vroegen van hoe wij als leken het onderscheid moeten weten tussen angina/cardiale pijnen en costochondritisch of tietze achtige pijnen waar ook bij inspanning de pijn op borst, maar ook armen, schouderbladen, kaken, etc. toe neemt?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • W e avatar
    Dus redelijke wijs kunnen we dus zeggen dat een leek met tietze of zoiets dergelijks in zovere niet in staat is om bij definitie te zeggen wat hem mankeerd. Waarom wordt er bij HA of DW of EH dan zo negatief gereageerd als mensen met tietze of gerelateerde aandoeningen voor de zoveelste x komen vragen of ze een check up kunnen hebben om de zekerheid te hebben dat het niet hart gerelateerd is?Wij hebben geen inzicht wer er echt wat aan de hand is, en zetten onze grenzen qua pijn en sorres steeds veder, maar als je dan toch even zekerheid wil wordt je als meneer ****** weg gezet. Kan daar niet eens wat meer aandacht aan besteed worden bij de HA en DW en EH dat mensen zoals ik niet voor de lol bij hun komen maar gewoon zekerheid willen ongeacht of dat de 1e x is of de 100e x is?!Het menslijk lichaam is een complex en onoverzienelijke machine waar zeer veel aan mis kan gaan, en wij willen alleen zekerheid (voor zover op dat moment mogelijk is).

    0
  • P T avatar
    Hoewel de oorzaken van de klachten verschillend zijn (angina is zuurstoftekort van het hart, Tietze is pijn ten gevolge van de kraakbeenovergang tussen borstbeen en ribben) kunnen de klachten bijzonder veel op elkaar lijken. Vaak treedt angian pectoris op bij inspanning en kalchten van Tietze niet, maar dat is zeker niet altijd het geval. Bij twijfel ikan alleen aanvullend onderzoek definitief uitsluitsel geven of de klachten door het een of door het ander worden veroorzaakt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy