// Zorg algemeen

Om en om

Beste cardioloog,

Sinds een jaar of tien voel ik me zo om de dag duizelig. Ik ben 34 jaar en ik ben gezond, sport gemiddeld, rook niet, geen alcohol- of koffieverslaafde, eet gezond en heb een regelmatig arbeidsleven zonder werkstress (droombaan).

Soms werd ik zo duizelig dat ik aan mijn hals voelde of mijn hart nog wel klopte. Deze 'aanvallen' heb ik nog steeds. Het komt ineens en het is ook binnen een halve minuut ineens weer weg. Ik heb het idee dat het altijd begint wanneer ik een bepaalde draai maak met mijn lijf.

Als ik in mijn hals voel, dan voel ik dit:

*...!...*...!...*...!...*...!...*...!

Het uitroepteken is een hartslag in de hals en op de borst (zoals het hoort). Het sterretje is een voelbare hartslag gewoon op de borst, maar niet in de hals.

De snelheid is gewoon normaal, dus geen rare snelle hartslag ofzo.

Ik ben hiermee nooit naar de huisarts gegaan. Dit omdat het maar een paar keer per week voorkomt, het altijd kort is en ik er al zo lang mee leef.

Toch wordt het erg irritant. Ik zou graag willen weten of dit verschijnsel valt onder 'tja, dat heb je soms' of dat je dit moet laten controleren.

 

 

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Het feit dat je noemt dat het altijd komt als je een bepaalde draai met het lichaam komt doet me denken aan een overgevoelige carotis sinus. Dit is een plekje in de halsslagader dat bij overprikkeling kan zorgen voor een snelle bloeddrukdaling. Mensen die dit hebben kunnen soms bij een bepaalde draai met het hoofd of bij het dragen van bv een overhemd met een strakke boord al een overprikkeling van dit plekje krijgen. Je kunt dit met een eenvoudig testje laten vaststellen.Een andere mogelijkheid is dat er sprake is van orthostatische hypotensie. Dat wil zeggen dat de bloeddruk fors kan dalen bij plotselinge houding veranderingen. Voornamelijk vanuit zit/lig naar staan. Als je het idee hebt dat dit mogelijk aan de hand is dan valt dit heel makkelijk op te lossen door de houdingverandering rustig uit te voeren en voor je opstaat even de spieren van armen en benen aan te spn door vuisten te maken van handen en voeten

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy