// Zorg algemeen

olifantspoten

ik heb sinds 2 mnd een ICDkastje wegens hartritmestoornissen en kamerfibrilleren...ik gebruik hiervoor promocard 30mg, nifedipine retard 60mg en furosemide 40pch... maar volgens mij werken die plastabletten niet goed want ik kan nu niet bepaald zeggen dat ik meer moet plassen...nee, integendeel...mijn enkels en onderbenen worden in de loop van de dag net olifantspoten en doen pijn!! wat moet ik doen?? zo kan het niet meer!! Bep.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

  • W J avatar
    ,naast het advies van collega is het ook de moeite waard te achterhalen of het vocht in uw benen een relatie heeft met het starten van de nifedipine. Ongeveer tien procent van de mensen die deze medicijnen gebruiken merken in meer of mindere mate toename van vocht in de enkels. Bespreek het met uw eigen cardioloog, wellicht is een medicatieaanpassing de oplossing. Veel sterkte.

    0
  • M V avatar
    ,De gegevens van de ICD vroeg ik omdat je meerdere soorten hebt.U heeft een "gewone" 1 kamer ICD als ik dat zo lees. Er is een ICD die geschikt is voor mensen met hartfalen, maar daar zijn wel wat voorwaarden voor nodig. Anders heeft deze ICD geen succes. Maar dat is iets wat u met uw cardioloog kan bespreken. En mocht u merken dat u steeds meer vocht vast blijft houden, dan is het raadzaam om ook de plasmedicatie te overleggen. Misschien moet deze tijdelijk verhoogd worden.Daar kan uw eigen cardioloog het in beslissen. Hopelijk voelt u zich al wel wat beter, omdat er al wat tijd overheen is gegaan..

    0
  • B G avatar
    ik heb 2 draden en 1 ervan is in de rechterkamer, verder weet ik niet.

    0
  • M V avatar
    Zou u mij wat meer details over uw ICD kunnen geven? Hoeveel draden heeft deze. Is er een draad in uw boezem? Is er een draad in uw rechterkamer? En ligt er nog een draad over de linkerkamer van uw hart? Alvast bedankt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy