// Zorg algemeen

Oedeem, ulcus aan donorbeen

Hoe te voorkomen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F S avatar
    Inmiddels is me duidelijk dat uw vraag is hoe je kunt voorkomen dat na een bypass-operatie waarbij een ader uit het been is gehaald voor het maken van een bypass het been oedemateus wordt waardoor bv wondjes niet genezen. Aders zijn verantwoordelijk voor de terugvloed van bloed naar het hart. Hierbij worden ze ondersteund door de zogenaamde spierpomp werking wer iemand bv wandelt. Wer je een ader uit het been weghaalt zal deze functie door de andere aders worden overgenomen maar dat gebeurt niet meteen. Dat betekent dat in eerste instantie het lichaam wat moeite heeft om de terugvloed vanuit het been goed te verzorgen en daardoor treedt er vocht uit de vaten en kan het been dik oftewel oedemateus worden. Tel daarbij op dat de meeste mensen de eerste dagen na een operatie minder mobiel zijn waardoor de spierpomp werking ook niet optimaal mee kan helpen. Helaas is het zo dat wer iemand een verminderde bloedcirculatie heeft en oedemen aan een been een wondje minder goed geneest en soms zelf tot een ulcus lijdt. Door een soort steunkous te dragen wordt de bloedcirculatie en speciaal de terugvloed van bloed gestimuleerd. Blijven bewegen na een bypass operatie zorgt voor een goede spierpompwerking en versneld het proces waarin de andere aders de functie van de verwijderde ader overnemen.

    0
  • F S avatar
    Uw vraag is tamelijk cryptisch gesteld en maakt het moeilijk om een zorgvuldig antwoord te geven. Zou u iets specifieker kunnen zijn? Alvast dank

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy