// Zorg algemeen

nonstop hartoverslagen

Beste Cardiologen,

 

Ik heb hier een aantal maanden eerder een post gemaakt ivb symptomatisch non stop hartoverslagen.

Heb hiervoor een uitgebreid onderzoek voor gehad en daar kwam uit symptomatisch Vessen, vervolgens heb ik in eind mei nog een 2nd opinion gedaan in Utrecht en kreeg ik Veramapil mee om te kijken of dit zou werken. Ik moest beginnen met 1 dag 4 tabletten van 180mg.

 

Ik kreeg toen gelijk last van een warme gloed en een hoge hartslag 100-120 terwijl ik gewoon in bed lag , dit hielde de hele dag aan tot in de avond en toen zakte het weer.

Het hielp wel een beetje tegen de overslagen maar draaierig en duizeligheid en een opgejaagd gevoel de hele dag door die hoge hartslag de hele dag viel me zwaar tegen.

 

Toen ben ik daar mee gestopt en mijn cardioloog zei dat het beter was om zonder medicatie verder te gaan. Nu een paar weken later kamp ik nog steeds met non stop overslagen , vooral nu bijna om de slag in bigenemi en trigenemi om de 4 slagen.

 

Ook ben ik een aantal keer wakker geworden door een soort gefladder en leek het hart even uit het ritme te zijn , mijn huisarts noemde dit  meerder overslagen achter elkaar een couplet of salvo. En vond dat het tijd was om het probleem met medicatie toch te bestrijden. Ik heb toen een recept van 50mg flecainide mee gekregen en hiervoor moest ik eerst toestemming van een cardioloog krijgen , diezelfde dag nog contact gehad en ik mocht met de medicatie beginnen. 

Ik heb gisteren na het eten er eentje genomen en vannochtend de 2de , ik ervaar gelukkig niet zoveel bijwerkingen zoals bij de betablockers maar tot betrekking met de overslagen merk ik weinig verschil , ze slaan er gewoon dwars doorheen.

Ook is mijn hartslag hoger in rust dan voorheen , ik word soms wakker met een hartslag tussen de 80 en de 100 en zakt moeilijk naar 55-65 als ik een tijdje op de bank zit of in bed lig.

Nou vraag ik mij nu af wat is wijsheid en de oorzaak ? Volgens de cardiologen heb ik een perfect hart (structureel gezien). Ik heb voornamelijk het idee dat het erger aan het geworden is sinds mijn eerste onderzoek in januari. Ik ben hier vooral erg angstig door omdat ik de overslagen ook goed voel en de hele dagen door gaan, ik ga er mee naar bed en ik word er van wakker. En een pijn/beknellend gevoel op de borst is ook constant aangwezig en ben ook vaak op van de stress en heel veel last van snel moe zijn.

 

Ik vind het erg moeilijk om hier mee te leven , en ben bang dat er toch iets ergstigs onder de loer ligt.  Vooral dat fladderen had ik sinds vorige week nog nooit gevoelt.

Zijn er misschien nog andere opties , zoals bijvoorbeeld een ablatie die de overslagen weg kunnen halen ?

 

,

 

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H x avatar
    Is tambocor niet hetzelfde als flecainide?

    0
  • L D avatar
    Er is geen reden om bang te zijn dat u iers gevaarlijks heeft.Ablatie is zeker een optie, maar dan moeten er wel meer dan 5000 overslagen per dag zijn, en er mogen maar 1 of 2 plekken zijn waar ze vandaan komen. In Eindhoven zien we veel mensen met dit probleem en kunnen we ze heel goed helpen.4 maal 180 mg verapamil is een extreem hoge dosis.U kunt ook nog vragen of tambocor voor u een optie is. Dat werkt vaak goed bij overslagen in rust.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy