// Zorg algemeen

Nog steeds klachten

Na vier stents en een mitralisklep reparatie heb ik nog steeds klachten.
De klachten bestaan uit:
- pijn op de borst;
- uitstraling naar de linker- arm, kaak en schouderblad;
- transpireren;
- moe, kortaddemig;
- steeds meer slap en rust nodig.

Mijn cardioloog zegt na de tiende hartkcatherisatie dat de kransslagaders goed zijn en de klachten niet vfan het hart kunnen komern.

De internist kan na een gastroscopie (reflux) ook niets vinden. Slokdarm en maag zien goed uit.

Echter de klachten worden alleen maar erger.

Ik ben eigenlijk een beetje ten einde raad.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F B avatar
    Vorige week bij de internist en cardioloog geweest. Beiden staan voor een raadsel. De hartcatetherisatie en het SPECT hebben niet iets bijzonders opgeleverd. Alleen de ejectiefractie is gedaald naar 52%. De cardioloog vindt dit niet verontrustend.De gastroscopie en het mpH onderzoek hebben ook niets opgeleverd.Echter in de familie komt wel non-compaction cardiomyopathie voor.Zou hier een verband mee zijn.Mijn klachten zijn:kortademig, moe, pijn op de borst met uitstraling naar de linkerarm en linkerkaak, duizelig. (pijn ligt tussen een score van 3 tot 8).Over een halfjaar mag ik terugkomen bij de cardioloog.Haal ik dit wel?

    0
  • P T avatar
    dat is nog al wat!Als ik het goed interpreteer beheersen deze klachten je leven en is er nog geen verklaring voor gevonden. Ik snap dat je dan ten einde raad bent. Ik kan je daar natuurlijk ook geen verklaring of oplossing voor bieden, maar misschien wel wat handvaten om op verder te borduren met je artsen. - Hebben jullie bijvoorbeeld al eens gekeken of een deel van je klachten kan berusten op bijwerking van je medicatie? - Soms kan een huisarts je verder helpen. Hij of zij heeft meestal een brede blik en het overzicht. Waarschijnlijk heb je dat al gedaan, maar zo niet, dan is het misschien een idee om eens met je huisarts te gaan praten.- Ook kun je met je huisarts of specialist bespreken of een second opinion van toegevoegde waarde kan zijn. Dat kan ik zo niet inschatten, maar je eigen huisarts of specialist kan je daar meestal goed over voorlichten.Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren