// Zorg algemeen

nog eens over pacemaker leads endocarditis

Hallo, Ik heb vermoedelijk een mitochondriele myopathie (cpeo)en daardoor hartritmestoornissen. Hierom heb ik een pacemaker sinds 2008. Na een jaar lang steeds terugkerende klachten van pijn op de borst, bovenop mijn schouders, in mijn bovenarmen, in mijn nek, bleek ik ineens in de zomer bijna te bezwijken aan een atypische en asymptomatische bacteriele longontsteking. Het heeft 8 weken geduurd voordat de bacteriele infectie eindelijk overwonnen was, en het was echt door het oogje van de naald. Een van de artsen dacht dat het wel eens veroorzaakt kon worden door pacemaker lead endocarditis. Er groeien dan bacterien op de leads die ervoor zorgen dat de binnenkant van het hart ontsteekt. De leads moeten er dan uit. Dit is een heel zware operatie. Ik heb zowiezo een waarschuwing in mijn dossier dat anaesthesie gevaarlijk kan zijn voor mij. De arts die het onderzoek heeft gedaan naar p.l.endocarditis kon niet met zekerheid zeggen of dit inderdaad gaande is bij mij. Daarom hebben de behandelend artsen besloten af te wachten. Maar nu begint het weer pijn te doen. wat is nou wijsheid: deze zware operatie nu alsnog ondergaan, nu ik (nog) in een redelijke conditie ben, of wachten met opereren tot het echt nodig is en niet anders kan, maar dan ben ik waarschijnlijk heel ziek en zwak??

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Beste?,Ik begrijp uw grote zorg heel goed. Maar u zult begrijpen dat de vraag zich niet leent voor algemene beantwoording. U zult dus moeten vertrouwen op het oordeel van uw behandelaars. Als het u sterkt is het mogelijk nuttig een 2e mening te vragen bij een ander centrum. Uw behandelaars zullen dat stellig begrijpen en een autoriteit op dit gebied voor u zoeken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy