// Zorg algemeen

Nieuwe ritmestoornis SVT?

Ik heb vorig jaar een mini maze operatie gehad voor boezemfibrileren. De operatie lijkt geslaagd, maar nu is er toch zeer waarschijnlijk een nieuwe ritmestoornis ontstaan. Supra venticulaire tachicardie, af en toe schiet mijn hartslag naar 140 per minuut in rust (normaal 70 per minuut in rust). Met regelmatige of soms onregelmatige hartslag. Hoop dat ik hem binnenkort goed kan vastleggen op een ecg. Schrikken, balen, want had gehoopt dat ik van de ellende af was. Daarnaast veel  "onschuldige" overslagen uit boezem en kamer.

Kan de nieuwe ritmestoornis door de operatie zijn gekomen? Is de ritmestoornis goed te behandelen met medicijnen? Of is een ablatie nodig. Ben nog jong en wil niet de rest van mijn leven aan de betablokkers. Is er een relatie tussen SVT en een te laag kalium niveau? Een hoop vragen, maar ook veel onzekerheid.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M M avatar
    Bedankt voor uw snelle reactie. Ik heb een mobiel apparaatje (Beurer M80) waarmee ik zelf een ecg kan maken. Heb de ritmestoornis al 2x vastgelegd, maar was niet zuiver genoeg voor mijn cardioloog om de diagnose te stellen. Eind van de maand bespreken dat ze een reveal implanteren. Want ben nu steeds te laat om goed vast te leggen en mijn conditie gaat steeds meer achteruit. Ben benieuwd of en hoe ik deze ritmestoornis kan uitlokken. Want hoe sneller de diagnose, hoe sneller ik behandeld kan worden. Slik nu metoprolol, maar dat is niet voor deze ritmestoornis.

    0
  • L D avatar
    Ik kan me voorstellen dat dit een grote tegenvaller voor u is.Inderdaad, na een MAZE kunnen er ritmestoornissen ontstaan. Soms zijn er toch plekjes die herstellen in de littekens die de chirurg heeft gemaakt. Dan kan er een circuit ontstaan, waardoor er ritmestoornissen kunnen komen.Andere verklaring is dat u een "gewone ritmestoornis" heeft, zoals een AVNRT, die u al had voordat u geopereerd werd. Omdat u zegt dat u nog zo jong bent, moeten we dit niet uitsluiten, omdat dergelijke ritmestoornissen juist bij jonge mensenkinnen voorkomen U kunt dus twee verschillende ritmestoornissen hebben gehad. Een ECG is inderdaad heel belangrijk.Voor beide is een ablatie toch de aangewezen behandeling. Gelukkig kun je bij een ablatie ook beide scenario's onderzoeken en behandelen.U krijgt deze ritmestoornissen niet van een te laag kalium.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy