// Zorg algemeen

Nieuwe klachten na jaren bekend met AF en SVT niet herkend?

Ik ben al jaren bekend met SVT en AF en gebruik hiervoor ook al jaren Metoprolol en Flecainide waar de klachten altijd prima mee onder controle waren, zij het dat mijn hartslag erg traag is (43-48).

Sinds een paar weken werd ik in de ochtend tijdens een korte wandeling ineens niet lekker en merkte dat mijn hart begon over te slaan. Eerst om de 10-15 slagen, later steeds meer tot op het laatste bijna elke 2e-3e slag. Ik ben nbaar huis gegaan en op bed gaan liggen want ik was uitgeput.

Inmiddels een paar weken verder en de klachten lijken te verergeren. Bezoek aan cardioloog leverde helaas weinig op (ecg leek goed) maar dit kwam welliicht omdat ik 35 min rustig in de wachtkamer had gezeten en daarna rustig liggend op bed een ECG heb gehad.

Inmiddels is het mij niet gelukt om te achterhalen wat de klachten nu zijn en de cardioloog lijkt vast te zitten in het feit dat het ecg goed was.

Inmiddels een paar weken verder heb ik voor mezelf redelijk duidelijk wat en wanneer de klachten zijn en hopelijk kan een cardioloog hier zijn licht eens (onpartijdig) over laten schijnen.

Klachten: Deze treden voornamelijk op in de ochtend, na het opstaan en verbeteren na 4-5 uur wakker zijn enigszins.

Klachten: een normaal hartritme wat echter bij de minste inspanning of lopen (zelfs naar douche of wc) begint over te slaan waarbij de extra slagen eerst weinig voorkomen en binnen een paar minuten steeds vaker, tot op het laatst elke paar seconden. Als ik op bed ga liggen, verdwijnen ze weer. Tijdens de klachten voelt het soms alsof het hart een paar seconden wacht met kloppen (op sommige van die momenten wordt het even zwart voor de ogen), om daarna weer verder te gaan. Er is begin dit jaar een holter gedaan (er was toen nog geen sprake van deze klacht) en daaruit was gekomen dat tijdens mijn slaap mijn hartritme kan zakken tot 32. 

Buiten het overslaan, ben ik ook kortademig en zelfs 1 trap op lopen zorgt soms al dat ik bijna 10 min zit na te hijgen. Dit terwijl ik 2 maanden geleden nog dagelijks aktief was en overal heen ging.

Vanwege mijn "oude" klachten heb ik ooit ene puls-oxymeter aanheschaft en tijdens deze aanvallen zakt mijn saturatie soms van 97 (hoger kom ik sowieso al niet) tot 90 en een enkele keer 89.

Inmiddels zit ik in een soort patstelling waarbij de cardioloog vasthoudt aan een holter van 9 maanden geleden en een ecg wat in de middag gemaakt is tijdens rustig liggen.

Vanmorgen langs de huisarts geweest omdat ik weer net een aanval had gehad en bloeddruk was 167 / 70 maar ook dat werd als "normaal" beschouwd. De Huisarts geeft aan dat het mogelijk hyperventilatie zou zijn, maar ik betwijfel dit. Niet alleen is mijn ademhaling juist erg rustig; altijd geweest, maar ook zou je met hyperventiatie geen lage saturatie kunnen hebben omdat je dan juist te snel ademt.

Ik ben dan ook benieuwd of iemand anders iets dergelijks heeft meegemaakt en hoop ook dat een cardioloog eens naar deze klachten kan kijken.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik kan op afstand niet naar uw klachten " kijken". Het komt er op neer dat er een ECG of Holter moet zijn op het moment dat u uw klachten voelt. We noemen dat objectiveren met een ECG of Holter.Net als u, lijkt mij, dat een nieuwe Holter, een logische stap is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy