// Zorg algemeen

Nieuwe klachten

‚Äč

Goedemorgen,

Een vraag waar ik toch al even mee zit en waar ik (nog) geen antwoord op heb. Kort mijn voorgeschiedenis. Ik ben nu 43 jaar oud. 7 Jaar geleden is er een stent geplaatst. Nav van een volledig afgesloten kransslagader nabij het hart. Anderhalf jaar geleden onverwachts een hartinfarct en bleek dat de eerder geplaatste stent dicht was. Er is een nieuwe stent geplaatst. Het dotteren gaf enige complicaties en moest ik worden bijgebracht met de beruchte 'peddels'. Ik was even weg zeg maar. Sindsdien weinig klachten gehad. Wel heb ik dat ik me altijd heel moe voel. Is mee te leven en wijt ik aan de medicijnen. Ik gebruik Crestor 40 mg, Acetylsalicylzuur 80 en Metoprololsuccinaat 50.

Sinds twee weken heb ik op verschillende momenten van de dag een zeurende pijn in mijn linkerarm. Soms, na veel inspanning, voelt het als een dof, dood gevoel in de arm. De pijn 'schiet' soms door naar mijn schouderblad. Ik voel me verder aardig. De vermoeidheid is intenser geworden. Ook heb ik soms een vervelend gevoel op de borst. Niet echt drukkend maar een gevoel alsof je griep krijgt. Moeilijk uit te leggen. Op advies van mijn vrouw toch maar even naar de huisarts. Helaas is mijn eigen huisarts op vakantie en kreeg ik een vervanger. Die heeft bloed geprikt en een cardioloog geraadpleegd. De cardioloog wilde mij toch even zien. Het eerste wat de cardioloog mij zei dat het niets met het hart te maken heeft. Helaas nu ook niet mijn eigen cardioloog omdat die ziek thuis is.

Om mij gerust te stellen stelde hij voor om een inspanningstest te doen. De test ging me opzich goed af. Enkel wat licht in het hoofd. Hartslag en bloedruk was prima en ik herstelde goed na de test. Wel kwam na een minuut of tien de pijn in de linkerarm heftig opzetten. De pijn zwakte na een paar uurtjes af. Na een week de uitslag van de test met de cardioloog gesproken. Hij zag een kleine afwijking. Niet iets om me ongerust over te maken. Toch wil hij graag wat verder onderzoek doen want hij vindt me wel een medisch raadsel. (leuk om te horen want hij is de vierde cardioloog die dat zegt) De cardioloog stelde voor om een MRI of een hartkatheterisatie te doen. De keuze liet hij aan mij. Ik heb gekozen voor een mri.

Afgelopen woensdagmiddag kreeg een een drukkend gevoel op de borst die steeds heftiger werd. In de loop van de avond werd dit steeds erger en werd ik duizelig, een ontzettende droge mond en steeds meer pijn op de borst. Ook ging mijn hart heel snel kloppen. Ik voelde angst en werd enorm rusteloos. Mijn vrouw heeft de huisarts gebeld die een ambulance heeft gestuurd. Na een pilletje onder de tong werd ik wat rustiger. ECG was goed. Toch even meegenomen naar het ziekenhuis. Daar is bloed afgenomen waaruit bleek dat er onder andere geen verhoging van troponine of andere enzymen werd waargenomen. In de loop van de nacht mocht ik weer naar huis. Ik heb geen cardioloog gezien, enkel een arts-assistent. Er is overigens wel contact geweest met een cardioloog. De arts-assistent zei me dat hij dacht aan een reactie vanuit mijn maag. Hij vroeg me namelijk of ik last had van maagzuur. Dat had ik inderdaad gezegd omdat ik 's-middags misselijk was en wat maagzuur voelde. Hij zei dat de klachten die ik had waarschijnlijk daar mee te maken had.

Mijn vraag, onder andere, wat kan die aanval van afgelopen woensdag zijn? Ik denk namelijk zelf aan een coronair spasme. Ik voel me nog steeds niet goed en blijf last houden. Ik ben bang dat er toch ergens een vernauwing zit. Wat ik namelijk bemerk (dan stop ik echt met dit lange verhaal) dat mijn klachten nooit helemaal serieus woden genomen. Dat merkte in in 2007, 2013 en nu weer. Ik heb namelijk een natuurlijke omleiding, nabij de kransslagader die elke keer dicht slibt en waar inmiddels twee stent over elkaar heen zitten. Bij een infact kan ik steeds goed functioneren omdat de bloedtoevoer niet volledig stopt maar deels wordt overgenomen door de natuurlijke bypass.

Maar de aanval van woensdag beperkt mij en maakt mij wat onrustig voor de komende tijd. Ook ben ik bang voor de uitkomsten van de mri. Ik ben namelijk bang dat er niets is te zien en ik weer wordt weggestuurd. Met tot nu toe enkele infarcten tot gevolg.

Bedankt voor uw aandacht.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Weet u wat het is? Ik kan een dergelijk probleem via een internetverbinding lastig voor u beoordelen. Uw klachten hebben zowel typerende als minder typerende kenmerken van een kransslagaderprobleem. De verrichte onderzoeken kan ik niet zelf inzien; ik moet varen op uw interpretatie / beschrijving van de resultaten. Uw ECG, de inspanningstest en de adenosine-perfusie-MRI kunnen helpen bij het interpreteren van uw klachten. Mijn advies is om in uw geval te varen op de beoordeling door de cardioloog en de 2e cardioloog die u voor een second opinion bezocht heeft. Zij hebben u persoonlijk leren kennen, onderzocht en hebben de onderzoeksresultaten bij de hand. Dat is bij een ingewikkelde klacht zoals die van u van groot belang. Vraag om een duidelijke uitleg als de conclusie zou zijn dat uw klachten niet van het hart afkomstig zijn, zodat u in dat geval ook zelf echt gerustgesteld bent.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy