// Zorg algemeen

niet slikken van medicijnen maakt me happy

Ik, man van 54 2 x gedotterd en 1 x herseninfarct in 2014/15 slik pradaxa en 1 x sotalol 40 mg em 1 x atorvastatine 40 mg .Sport sinds 1 jaar 4 x in de week rook niet ( meer ) eet gezond. Vanmorgen voor de tweede maal in een jaar mijn medicijnen vergeten in te nemen , wat een verschil zeg, voelde me helemal top, was vrolijk, had er zin in net als de vorige keer dat ik ze vergeten was om in te nemen.Heb dit toen aangegeven aan mijn cardioloog maar die vond het niet genoeg reden om te wisselen van medicijnen cq te minderen.Ik vraag me af wat anderen ervaren qua stemming en gemoedstoestand en aan de specialisten of deze medicijnen zo een invloed kunnen hebben op je persoonlijkheid. hierbij opgemerkt dat ik sinds 2015 geen hartritme stoornissen meer heb gehad en gelukkig geen ziekenhuis opname, maar het heeft mij wel een ander mens gemaakt.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M E avatar
    Ik blijf het maar herhalen...probeer Q10 100mgr uit om erbij te slikken . Mn de statines geven meer bijwerkingen dan alleen spierpijn, ook somberheid en depressies liggen op de loer. Ik ken nu al diverse personen die opknapten nadat ze met Q10 begonnen zijn. Dosering moet je uitproberen, partner slikt nu 300mgr per dag erbij en is weer helemaal blij en geen spierpijn meer, andere zijn van hun sombere stemming af. Cardiologen volgen het protocol waarin dit niet staat. Wel jammer dat ze de beslissing om het evt uit te proberen niet als optie meegeven, zou veel leed besparen.

    0
  • L avatar
    Geachte heer,Ik ben blij voor u dat u zich beter voelt. Zeker de sotalol (o.a. depressie, libidoverlies, lusteloosheid) en Atorvastatine (o.a. spierpijn) kunnen bijwerkingen geven, maar ook alle andere geneesmiddelen. U krijgt deze middelen omdat ze in grote groepen patiƫnten zoals u hebben aangetoond het leven te verlengen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Ik adviseer u met uw cardioloog uit te zoeken van welk medicament u last en dit om te zetten naar iets anders indien mogelijk.

    0

Je moet Inloggen om te reageren