// Zorg algemeen

Niet prettig voelen door Sotalol?

Geachte lezer,

Sinds een jaar ben ik bekend met boezemfibrilleren en gebruik hiervoor Sotalol 2 maal daags 40 mg en Pradaxa als bloed verdunner. De onderzoeken die ik heb gehad afgelopen jaar zijn, echo hart, CT scan perfusie. Op de echo was een iets vergrote linker boezem gezien. De CT scan een calsiumscore van 0 en geen enkele vernauwing bij de aderen rond het hart. Een prima score dus. De laatse tijd voel ik me regelmatig niet happy in de buurt van het hart en soms misselijk. Ook duizeligheid komt regelmatig voor. Toch heb ik geen snelle hartslag meer gehad en is meestal rond de 60/70. Nu lees ik dat sotalol vervelende bijwerkingen kan geven tot aan kamer fibrilleren aan toe. Hier maak ik mij nogal zorgen over om dat ik dit inverband breng met mijn klachten. In mei heb ik een afspraak bij de cardioloog kan ik hier op wachten? Horen mijn klachten bij boezemfibrilleren terwijl mijn pols goed aanvoeld?

Alvast hartelijk dank voor reactie.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Sotalol kan inderdaad ook een effect hebben op de hartkamer. Echter, uw klachten passen in het geheel niet bij een probleem van de hartkamer.Sotalol kan dus ook risico's met zich meebrengen, inderdaad, als meest uitgesproken uiting, als kamerfibrilleren. Gelukkig is het risico daarop goed te voorspellen. De voorspellers hiervoor zijn bijv. een slechte nierfunctie, bepaalde andere medicijnen en hoge leeftijd. Op het ECG kun je ook heel goed zien of er risico's zijn, omdat er dan een verlenging van de QT-tijd ontstaat.U gebruikt een hele lage dosis sotalol; uw cardioloog zal zeker uw ECG goed beoordeeld hebben, omdat elke cardioloog dit weet.Kortom, ik zie geen reden voor ongerustheid in uw geval.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy