// Zorg algemeen

Nectar-HF studie

Ik ben 44 jaar en er is bij mij chronisch hartfalen geconstateerd, na een aantal onderzoeken is gebleken dat ik een LVEF van nog maar 16% heb. Er is voorgesteld om mij te screenen voor een harttransplantatie, maar doordat een kennis een harttransplantatie ondergaan heeft en wat de impact is op je leven, qua medicijnen en bijwerkingen die er zijn, ben ik op zoek naar alternatieven als die er nog zijn…. Nu heb ik iets gelezen op het internet over het stimuleren van de nervus vagus hersenzenuw, De Nectar-HF studie.Zou deze behandeling ook geschikt kunnen zijn voor mensen zoals ik. Wat ik begrijp geeft de stimulator een stroomstootje af waardoor de hartslag verlaagd wordt, dit vermindert dan weer het hartfalen en verbetert de conditie.Het heeft grote voordelen zoals ik begrijp, doordat de zenuwstimulator oplaadbaar is door de huid.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H H avatar
    Begrijpelijk dat u naar alternatieven zoekt voor een ingrijpend transplantatietraject.De NECTAR-HF studie is een experimenteel onderzoek naar het effect van nervus vagus stimulatie bij patienten met hartfalen. Onderzocht wordt of deze nieuwe therapie de symptomen van hartfalen kan verminderen (kortademigheid, vermoeidheid) en de mogelijkheid van lichaamsbeweging kan verbeteren. Deze nieuwe therapie is gebaseerd op het concept dat de nervus vagus, een zenuw die de hersenen met het hart verbindt, onvoldoende actief is. Wer de activiteit van de nervus vagus met electrische prikkels wordt verhoogd, is het mogelijk dat het hart daarop reageert en het vermogen van het rondpompen van bloed wordt verbeterd.In nederland nemen het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en het UMC Utrecht deel aan het NECTAR-HF onderzoek, voor dit onderzoek werden patienten aangezocht met matig tot ernstig hartfalen en een verminderde hartfunctie (LVEF minder dan 30%) Er worden op dit moment geen nieuwe patienten meer tot het onderzoek toegelaten, de analyse van de resultaten loopt en verwacht September as. de eerste resultaten te presenteren. Afhankelijk van de, hopelijk postieve, resultaten zal er een vervolgonderzoek starten met deze nu nog experimentele therapie. Wellicht kunt u met uw cardioloog bespreken of deze nieuwe therapie een optie is gegeven uw specifieke omstandigheden. groet,

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy