// Zorg algemeen

nachtelijke trillingen

Al lang ben ik bekend met een hypertrofische cardiomyopathie, die in 2004 tot hartritme storingen leidde, waarna een ICD i.c.m. een pacemaker geimplanteerd werd (twee draden)Hartritme stoornissen waarvoor ik niet beschermd werd door de ICD en die deze ook niet registreerde mondde in 2009 uit tot een aantal beroertes, waarvan ik overigens redelijk herstelde. Een periode van redelijk functioneren van 5 jaar tot in 21014 volgde toen. Recent maakte ik een verslechtering door, waarvoor niet onmiddelijk een cardiologische aanleiding te vinden is. Men onderzoekt dit nog verder.Omstreeks de tijd dat de verslechtering optrad, kreeg ik ook last van trillingen in de borststreek, die vooral midden in de nacht optreden. Het lijkt daarbij of men zijn mobiele telefoon op trilstand in mij borst laat afgaan. Tot voor kort verdwenen de klachten bij de geringste activiteit, maar recent bleven zij langer aanhouden, zelfs na het opstaan, waarbij natuurlijk mijn hartslag verhoogt.I.v.m. ander cardiologisch ongemak werden de instellingen van de pacemaker recent aangepast en werd de minimum hartslag ingesteld op 60bpm. Dit leverde als bij effect tijdelijk enige verbetering op v.w.b. de frequentie van voorkomen van de ongedefinieerde trillingen. Maar op dit moment komen zij weer vaker voor en zoals al gezegd stoppen zij ook niet meer onmiddelijk bij activiteit zoals “opstaan” .Intussen registreerd de ICD niets van dit alles en is er bij een moment-ECG ook niets te zien dat de trillingen zou kunnen verklaren. Dit feit was voor de cardioloog aanleiding om mij te adviseren “ elders te shoppen”.Ik vraag u daarom of u mij op weg kunt helpen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • C S avatar
  Herkenbaar, ook ik wordt regelmatig eind van de nacht wakker met het gevoel dat mijn mobiele telefoon in mijn linkerborstkas trilt.Na rechtop zitten en zuchten/persen gaat het weg. Bij twee cardiologen aangegeven, die daar geen verklaring voor hebben.

  0
 • P P avatar
  Ik ben dus niet de enigste,Heb deze vraag enige weken geleden ook al eens gesteld op dit forum.Ik heb dagelijks paradoxaal atriumfibrilleren, vooral tijdens rust.Ook ik heb last van die vreemde trillingen in linker borstkast, alsof er een mobieltje afgaat.Andere vergelijking komt het beetpakken van een stroomdraad aardig in de buurt, waar ook korte tijd een bepaalde trilling door het lichaam voelt.Het is absoluut geen hoge hartritme en/of boezem fibrilleren , het voelt namelijk totaal anders aan.Heel soms trekt die vreemde trillingen richting hals en linkerarm.Bij mij ontstaat dit vrijwel altijd in de nacht en word er s 'morgens ook wel eens wakker van.Het kan uren aanhouden.Ook mijn cardioloog heeft geen verklaring en is er niks te zien op ecg en holter.Hopelijk komt er ooit eens een antwoord op deze vreemde maar ook vervelende trillingen.Succes

  0
 • L D avatar
  Ik kan, als cardioloog, uw snelle nachtelijke trillingen op de borst, op geen enkele manier relateren aan een hart-probleem, of aan uw ICD. Sommige ICD's van het merk St. Jude Medical trillen op standaard-tijden, als er iets ernstigs mis is (zoals andere merken piepen). Uw klachten lijken hier niet bij te passen.Aan de andere kant, het kan heel goed zijn dat andere patiƫnten dit ook ervaren, en dat we dit nog niet onderkennen. U kunt uw vraag ook op het Forum aan mede-patiƫnten stellen, zodat zij ook kunnen reageren.

  0

Je moet Inloggen om te reageren