// Zorg algemeen

Naar een land met hitte (mogelijk tot wel 40 graden)

Hallo,

De situatie is als volgt. Na een pericarditis heb ik een tijdlang redelijke hartfalen gehad. Inmiddels is mijn EF veel verbeterd (nu verwacht ik tussen de 35 en 40%) voel me verder goed. Kan redelijk sporten etc. maar slik nog wel een vochtafdrijver. En verschillende andere medicijnen.

Binnenkort ga ik op vakantie naar een land waar het in de zomer wel 40 graden kan worden. Nu vraag ik me af of dit volledig af te raden is, of dat als ik op pas met inspanning etc. daar wel heen kan gaan.

Groeten,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    ,Dank voor je vraag, die zeer relevant voor veel mensen met hartfalen is nu de zomer- en vakantietijd aanbreekt.Bij mensen met hartfalen kan een teveel aan vocht in het lichaam tot problemen leiden zoals kortademigheid en vocht vasthouden in buik en benen.We adviseren daarom om aan een streefgewicht vast te houden waarop de patiƫnt zo droog mogelijk is. Een snelle toename van dit gewicht wijst vaak op vasthouden van vocht waardoor iemand in de problemen kan komen.Als je naar een warm land gaat reizen of als het hier erg warm wordt kan er door veel meer vochtafdrijving met zweten ook een tekort aan vocht ontstaan. Daarom kan er in die omstandigheden best wel wat meer gedronken worden, mits het gewicht maar niet toeneemt. Afgezien hiervan zijn er geen redenen om deze vakantie af te raden.vriendeljke

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy