// Zorg algemeen

na een By-pass.

Goedeavond, een tijdje geleden heb ik een vraag gesteld n.a.v.de bypass operatie van mijn vriend(61) nu vier jaar geleden.Het kwam nl.nogal veelvuldig voor dat mensen reageerde met iets van,nu kun je tien jaar vooruit.Ik heb een antwoord gehad op mijn vraag maar de enigszins ongerustheid is er nog omdat de desbetreffende cardioloog me vertelde dat er tegenwoordig borstspieren ipv beenspieren worden gebruikt en dat dat erg voldoet.Bij mijn vriend zijn er geen borstspieren maar beenspieren gebruikt,hij fietst elke week nog ruim 60 km en slikt bloedverdunners,cholestorolverlager en een hartritmeverlager.Kan iemand toch onze ongerustheid wegnemen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    mevrouw,Ik kan me uw vraag goed herinneren en ook het antwoord erop. Het komt tegenwoordig bijna niet voor dat patienten worden geopereerd met alleen aders uit de benen. Standaard (= bijna altijd)wordt er een borstslagader gebruikt (die 'levenslang' meegaat) samen met een ader uit het been. Hoe de operatie bij uw vriend is verricht weet uw hartchirurg en uw cardioloog natuurlijk, maar ik neem aan dat uw vriend en u het ook zouden moeten weten. Bij twijfel hoe de operatie is verricht is kunt altijd het operatie verslag opvragen bij uw cardiochirurg of cardioloog. Ik ben altijd bereid ernaar te kijken en uit te leggen. Mocht het zo zijn dat uw vriend alleen omleidingen uit het been heeft gehad (geen spieren maar aders worden gebruikt), is het zaak zo gezond mogelijk te leven. Uit uw beschrijving lijkt dit laatste van toepassing op uw vriend (medicijnen en gezond leven!) en ga ik ervan uit dat hij meer dan 10 jaar 'kan doen' met de hartoperatie.Veel succes van

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy