// Zorg algemeen

Na de cryo ablatie: vraag over herstel en hartslag in rust

Hallo, ik heb net als veel andere lezers in dit forum ook een cryo ablatie ondergaan. De ingreep verliep voorspoedig; je kunt goed merken dat ze in het Catharina ziekenhuis goed weten wat ze doen. Tot nu toe gaat het goed. Nu zeven dagen na de operatie heb ik 1 aanval van 3 uur gehad gehad en dat was ook wel een beetje toen ik teveel aan het pushen was om het oude leven weer op te pakken. Dus ik neem even twee stapjes terug. Twee vragen
- Is de komende weken een  aanval van boezemfibrileren schadelijk voor het verdere herstel? Door rustig te leven met matig bewegen (wel fietsen / wandelen) kan ik dit tot op zekere hoogte een aanval voorkomen. Is dat wenselijk? Ik heb er letterlijk alles voor over dat het wegblijft; ik had er meer dan 4 uur per dag last van...
- Mijn hartslag in rust was tegen de 50 slagen per minuut -> er laag. Nu is de rust hartslag in rust rond de 80 slagen, weer aan de hoge kant. Is dit een acceptabele marge of is het verschil wel erg groot?

En een enorm groot compliment voor het team van opererend arts Dr Oomen en het verplegend personeel. Petje af voor de professionaliteit maar ook de betrokkenheid van de zusters na de operatie.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Dank voor uw aardige woorden. Ik zal uw bericht doorsturen naar de betrokken collega's.In de eerste weken kunnen er nog wel eens ritmestoornissen optreden. De littekens zijn zich nu aan het vormen, en hebben nog niet hun uiteindelijke effect. Dat u nu even kort last heeft gehad, heeft geen consequenties voor het uiteindelijke herstel. Maar, in de eerste week is het ook belangrijk dat u rustig aandoet wegens de lies. U gebruikt bloedverdunners en er kunnen in de eerste week bloeduitstortingen ontstaan als je de lies te veel belast. Het is ook een bekend fenomeen dat de rust-hartslag na de ingreep hoger is. Dat is tijdelijk en zal zich dus herstellen. Bij de ablatie schakelen we ook enkele zenuwknoopjes uit, aan de buitenkant van het hart. In de loop van de weken zal zich een nieuw evenwicht instellen, waarbij ook de rustslag weer daalt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy