// Zorg algemeen

na ablatie pijnlijk en dik been

Goedendag,

22 juni 2015 heb ik een ablatie onder narcose ondergaan in verband met AVNRT en boezemfibrileren. Ze zijn 4 uur bezig geweest met de procedure en hebben naast een ader ook de slagader gebruikt in de lies.

De dag na de ablatie mocht het drukverband er af, maar toen hoorde de zaalarts in mijn lies dat het niet goed was. Op de echo was een flow naar een stolsel te zien. Later op de middag zouden ze spuiten om dit te stoppen, maar toen dachten ze dat het al gestopt was. 's woensdags wederom een echo en toen bleek het er nog wel te zitten. 's middags hebben dit wel kunnen stoppen. Volgens de arts die dit deed was er niet in de gebruikelijke slagader geprikt, maar een dieper gelegen zijtak. Donderdags bleek het nog niet goed en is er naast een echo ook een ct-scan gemaakt. Er blijkt een fistel tussen ader en slagader te zijn. Volgens de geraadpleegde vaatchirurg hersteld dit vaak vanzelf en moet er na 2 weken een echo gedaan worden om dit te controleren.

Vorige week in het weekend, toen ik al weer thuis was, kreeg ik grote donkere plekken op mijn benen. Van 10 cm onder de lies tot en met knieholte. En veel pijn, Mijn been aan de binnenkant is ook erg dik en mijn been tintelt vaak. Op advies van de huisarts heb ik donderdag contact gezocht met het AMC en ben ik daar geweest. In eerste instantie  werd er door de arts-assistent gezegd dat ze een echo zouden maken. De zaalarts van de week daarvoor kwam ook nog even langs en keek er naar. Hij zei dat het goed was dat ik gekomen was en dat ze met een echo even moesten kijken of er niet nog een bloeding was ontstaan of iets dergelijks. Even later kwam de arts-assistent met een recept voor zwaardere pijnstillers, dat het gewoon uitzakkende bloeduitstortingen zijn en dat de vaatchirurg had gezegd dat ik echt op de controle echo na 2 weken moest wachten voor controle van het fistel.

Ik slaap slecht omdat ik niets tegen de binnenkant van mijn been verdraag en ondanks de pijnstillers mijn been veel pijn blijft doen. De pijn begint circa 10 cm onder de insteekwondjes van de procedure, tot aan mijn knieholte. Het gevoel van de huid is ook anders. Ik heb moeite met buigen van mijn knie omdat het zo opgezet is, mijn huid lijkt soms wel op springen te staan. De donkere plekken zitten nu vooral boven, in en onder de knieholte.

Is het normaal dat in zo'n situatie het been nog zo dik en pijnlijk is of moet ik toch weer contact opnemen met huisarts of AMC? De controle echo is volgende week maandag.

Alvast bedankt voor het antwoord!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


10 REACTIES

 • L D avatar
  In elk ziekenhuis ontstaan soms bloeduitstortingen. In het catharina ziekenhuis hebben we hier een onderzoek naar gedaan en ontdekt dat de bloeduitstortingen nogal eens op de eerste of tweede dag thuis ontstaan, zeker als iemand bloedverdunners gebruikt.Dus, voor de mensen die nog geableerd gaan worden: denk de eerste 5 dagen echt heel goed aan de liezen; vermijd tillen, traplopen en persen zo veel mogelijk. Ga de eerste week zeker niet sporten of fietsen.

  0
 • H v avatar
  Heb exact hetzelfde. Na ablatie een grote bloeduitstorting van iets onder de lies tot knieschijf.Ontzettend veel pijn binnenkant rechterbeen.Ben erg benieuwd hoe het met u verder is gegaan.

  0
 • J F avatar
  ,Dat ziet er mooi uit op je been :-)Bij mij zat wel een blauwe plek in mijn lies en werd mijn been wel dikker, maar begonnen de verdere blauwe plekken (eerst zwart) pas na 6 dagen zichtbaar te worden. Na ongeveer 2 weken zag het hele been vanaf 10 cm onder mijn lies aan binnen- en achterkant zwart en paars. En bij mijn knie heel erg dik, waardoor ik mijn been niet kon buigen en strekken. Maar de meeste pijn door de zenuw die waarschijnlijk in de knel is gekomen.Bedankt voor de reactie. Ik zal geen foto plaatsen, want mijn vrienden schrokken erg toen ze het zagen (maar ja, 2 dagen nabloeding van de slagader). Bij mij was het nu de 3e ablatie en helaas is de ritmestoornis nog niet verholpen. Maar dat zagen ze al bij de procedure, die 4 uur duurde. Ging er om half 12 heen en half 6 naar de uitslaapkamer.Jij ook succes!

  0
 • J F avatar
  Ik ben 's maandags naar de huisarts gegaan. Omdat mijn bloeddruk te hoog was en mijn Hb gezakt( bij huisarts 6.3) heeft ze de cardioloog gebeld en moest ik naar het AMC komen. Daar kreeg ik bijna gelijk te horen: u weet toch dat de vaatchirurg pas na 2 weken een controle echo wil en dat die al gepland staat? Maar het ging natuurlijk vooral om de pijn. Ik kreeg Novalgin mee, die ik zelf moest betalen bij de apotheek, maar daar kreeg ik blaren van in mijn mond en buikpijn, dus toch maar weer terug naar de paracetamol De blauwe plek was uitgelopen tot aan mijn enkel, maar die is nu wel aan het wegtrekken. De pijn is een stuk minder, maar die zenuw is nog niet in orde. De binnen- en deels achterkant van mijn been is gevoelloos en bij aanraking doet het pijn. Het is nu bijna 6 weken geleden en mijn bovenbeen is ook nog dikker, vooral bij de knie, maar hou het bij zitten vaak omhoog en dat scheelt wel. Ik kan het gelukkig wel weer strekken en buigen.2 weken geleden ben ik bij de Vaatchirurg geweest en ik zou van het fistel verder geen last moeten hebben. Alleen als op die plek een dikke bult gaat verschijnen dan moet ik weer een afspraak maken. Voor de bloeddruk naar de internist over 2 weken, want die blijft ondanks Ramipril en Bisoprolol(2,5mg) rond 170/100. Wel jammer dat mijn hartritmestoornis niet weg is, gisteren kwam er weer een hele heftige langs waarbij ik flink beroerd was.Bedankt voor het vragen hoe het nu gaat.

  0
 • I T avatar
  Hallo,Van de week heb ik voor de tweede keer binnen een jaar een ablatie moeten ondergaan i.v.m. atriumfibrilleren. De ingreep heeft ruim vijf uur geduurd. Ik heb er net als de vorige keer een enorme bloeduitstorting aan over gehouden wat erg pijnlijk is. Maar nu heb ik een vraag. Al jaren gebruik ik acenocoumarol en sta ik onder toezicht van de trombosedienst. Nu heb ik een recept meegekregen van apixaban 2 x daags 5mg. Als ik de bijsluiter lees en ik reacties op internet lees, ben ik er eigenlijk niet blij mee. De cardioloog geeft mij het advies het zes weken te gebruiken. Zijn er mensen die dit middel al langere tijd gebruiken en wat is jullie ervaring daarmee i.v.m. de kans op bloedingen?

  0
 • I T avatar
  Ik heb van de week mijn tweede ablatie ondergaan binnen een jaar. Ook ik heb de ervaring met een ontzettend blauw en pijnlijk been, ook deze keer Mijn fysiotherapeute heeft een mooi kunstwerkje gemaakt op mijn been om te zorgen dat de huid iets omhoog wordt getrokken waardoor het bloed wat sneller kan worden afgevoerd. Maar het gaat weken duren voor dit weer is weggewerkt.Succes

  0
 • L D avatar
  Hoe is het inmiddels me je? Ik ben erg benieuwd wat er in de tussentijd gebeurd is.

  0
 • F S avatar
  wat naar voor je dat je dat je zo'n pijn hebt en dat je het gevoel had dat je als een zeur werd weggezet. Het is verstandig om een goede balans te zoeken tussen bewegen en rust. Bewegen met het been omdat dit het opnemen (resorberen) van de bloeduitstorting bevorderd. En wer je rust is het inderdaad goed om het been hoog te leggen. Ik wens je veel sterkte.

  0
 • J F avatar
  Bedankt voor het antwoord.Ik ben gistermorgen naar de huisarts gegaan vanwege de pijn(nauwelijks geslapen door de pijn) en omdat ook mijn hb gezakt was heeft ze mijn cardioloog gebeld. Natuurlijk moest ik weer naar het ziekenhuis. Een van de eerste dingen die tegen me gezegd werd in het ziekenhuis was: heeft u niet meegekregen dat de vaatchirurg pas na 2 weken een controle-echo van het fistel wil? Alsof ik er zelf om zeur. Zonder echo en met een recept voor pijnstillers die ik zelf moet betalen weer naar huis gestuurd. De huid van mijn bovenbeen staat echt af en toe op knappen, dus zit nu vaak met mijn been omhoog.

  0
 • L D avatar
  U heeft inderdaad een ernstige complicatie na aanprikken in de lies. Wellicht gebruikt u ook bloedverdunners, wat de stituatie natuurlijk ook niet beter maakt.U beschrijft 2 problemen: 1. een fistel (ontstaat door per ongeluk met het aanprikken door ader en slagader is geprikt, waardoor er een verbinding ontstaa) en 2. een uitgebreide bloeduitstorting.Ik kan op afstand niet goed beoordelen of u opnieuw een arts in het ziekenhuis moet bezoeken. Echter, als de huid echt ernstig onder spanning staat, dan zou ik het toch overwegen. Mogelijk moet het gezwachteld worden.Het zal nog weken duren voordat het beter wordt. Als het erger wordt, dus als uw ben nog dikker wordt, zou ik u willen adviseren om toch echt weer naar het AMC te gaan.Sterkte!

  0

Je moet Inloggen om te reageren